Verzekeringsmaatschappijen

Klanten beslissen mee over schadeclaims bij directverzekeraar FBTO

In Nederland heeft de website Onderling.nl de Financial Marketing Award gewonnen. De site is een initiatief van directverzekeraar FBTO, een dochterbedrijf van Achmea.

Op Onderling.nl kunnen klanten meepraten over de afhandeling van echte schadegevallen bij FBTO. Ze kunnen overigens niet alleen meepraten, ze kunnen zelfs de schaderegeling beïnvloeden.

Cases

Klanten die het niet eens zijn met de afhandeling van hun schade kunnen een case op de site plaatsen. Ook de maatschappij zelf kan cases plaatsen. De lezers van de site kunnen vervolgens stemmen over de afwikkeling van het schadegeval door FBTO. Iedereen die stemt moet ook een argumentatie aangeven.

Afbeelding

Als meer dan 100 lezers stemmen en minstens 60% daarvan is het niet eens met de weigering door de maatschappij betaalt FBTO de schade toch.

Het omgekeerde kan niet gebeuren. Als FBTO een schadeclaim betaald heeft maar de lezers vinden dat onterecht blijft de betaling gelden.

Er zijn momenteel al meer dan 80 cases beoordeeld door de lezers. De site heeft meer dan 1400 geregistreerde bezoekers die samen bijna 9000 stemmen uitbrachten.

Afbeelding

Onderling.nl heeft ook een drukbezocht forum. Lezers kunnen daar over bepaalde topics een discussie starten. De topics zijn opgedeeld op basis van het soort verzekering waarover het gaat. Het forum wordt druk bezocht. Er werden al meer dan 270 topics gepost en die kregen bijna 7000 reacties.

FBTO

Direct verzekeraar FBTO

De maatschappij achter Onderling. nl is de directverzekeraar FBTO, een dochterbedrijf van Achmea. De maatschappij zet sterk in op bereikbaarheid. De klanten van de maatschappij krijgen een gepersonaliseerd profiel op de website van FBTO. Daar vinden ze al hun persoonlijke informatie terug. Ze kunnen er simulaties uitvoeren en aanpassingen aanbrengen of aangiftes doen.

FBTO hanteert een brede multikanaalstrategie en heeft de sociale media Facebook en Twitter geïntegreerd in die communicatiemix. Op Facebook geven ze vooral algemene  tips over nuttige apps.  Ze gebruiken het Facebookprofiel dus niet meteen in een directe verzekeringscontext. Twitter gebruiken ze bij FBTO voor directe  interactie met de klanten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.