Banken

Belangrijke stap naar mobiel bankieren voor Delta Lloyd Bank

Delta Lloyd Bank (DLB) lanceerde een paar weken geleden een nieuwe website. Die site ziet er erg modern uit. Hij breekt ook met het overladen model dat typisch is voor wat de meeste banken momenteel op het internet uitstallen. De belangrijkste eigenschap zie je echter niet meteen. Het gaat over een zogenaamde responsive of mobiele website.

De nieuwe website van DLB heeft bewust een  beknopte maar zeer directe en duidelijke navigatiebalk bovenaan met daaronder een grote visual met wisselende teasers. Onderaan staat een eenvoudig gestructureerde, sobere maar volledige navigatie. Op de site wordt een groot en goed leesbaar lettertype gebruikt. De link naar de kantoren van DLB is overal zeer manifest aanwezig.

Afbeelding

Mobiel bankieren

Op de gespecialiseerde website Mapa legt digital manager Stijn Meeuwissen van DLB uit dat de site bewust opgezet is als een zogenaamde ‘responsive’ website. Het is duidelijk dat mobiel bankieren de trend voor de nabije toekomst is. Vandaag kampen veel maatschappijen nog met het probleem van de versnippering in de hardware. PC’s worden mobiel, tablets worden kleiner en benaderen het formaat van smartphones die op hun beurt groter worden. Ieder toestel heeft zijn specifieke vereisten voor de kwaliteit van wat op het scherm verschijnt. Voor de ontwikkelaars van mobiele banksoftware is dat lang een nachtmerrie geweest.

Met de responsive website is dat probleem meteen van de baan. Een responsive website past namelijk zijn look and feel aan in functie van het scherm waarop hij verschijnt. Of de site nu op een pc, een tablet of een ander mobiel toestel verschijnt maakt verder niet meer uit. Je moet ook geen app meer downloaden of inloggen op een voor jouw specifiek toestel geschikte website.

Het grote voordeel van deze ontwikkeling is volgens Stijn Meeuwissen dat je elke aanpassing op je site slechts eenmaal moet uitvoeren. Daarna verschijnt de relevante inhoud in het juiste formaat op ieder scherm. Meeuwissen wijst er op dat de ontwikkeling van zulke site een andere manier van denken vraagt. Het startpunt is de inhoud. Daarna wordt het design hierop aangepast. In functie van inhoud en design wordt een technologie gekozen.

Delta Lloyd Bank is de eerste bank die voor deze technologie kiest, blijkbaar met succes. De bounce ratio ligt lager en de site krijgt meer clicks vanop mobiele toestellen. Met de ontwikkeling  van een responsive website zet DLB een belangrijke strategische stap in de richting van mobiel bankieren.

Categorieën:Banken

Getagd als:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.