Innovatie in schadeverzekeringen

Het volgende decennium zal de sector van de schadeverzekeringen sterk veranderen. Volgens een studie van PWC liggen vijf globale trends aan de basis daarvan.

Afbeelding

Sociaal: de machtsverhouding verschuift van de maatschappijen naar de consumenten. Sociale media en mobiel internet zijn daar een belangrijke drijfveer achter.

Technologie: de snelle evolutie op het vlak van soft- en hardware zorgt er voor dat we inzicht krijgen in ‘big data’ en ze kunnen inpassen in actiemodellen

Klimatologisch: Meer gesofisticeerde risicomodellen laten toe om de zware gevolgen van de klimaatverandering in te schatten en te vertalen in waarborgen en premies.

Economie: De economische machtsverhouding verschuift naar de nieuwe groeilanden.

Politiek: de verzekeringssector en de regelgeving worden op mondiaal vlak geharmoniseerd en gestandaardiseerd.

We zien momenteel al een aantal markante evoluties. Maatschappijen passen hun waarborgen maar ook hun waarderingstabellen aan. Er ontstaan nieuwe distributiemodellen. En het klassieke intermediair evolueert naar schaalvergroting, een gewijzigde  invulling van hun adviesrol en een ander verloningsmodel.

Financelab Club nodigde een aantal professionals uit om hun visie te geven op de impact van deze evolutie op de sector.

Wauthier Robeyns, woordvoeder Assuralia

Afbeelding

Als woordvoerder van Assuralia volgt Wauthier Robeyns de evolutie bij de maatschappijen van op de eerste rij. Robeyns geeft een overzicht van de markt in schadeverzekeringen en blikt vooruit naar een aantal belangrijke nationale en internationale trends die de markt zullen beïnvloeden.

Leon Veenhuijzen, Senior Director PWC

Afbeelding

Hoe kijken partijen zoals Google of Facebook naar verzekeringen?

Worden schadeverzekeringen geïntegreerd in primaire producten? In Nederland bieden een aantal automerken de verzekeringswaarborg samen aan met de wagen.

Schadeverzekeringen worden steeds meer mobiel maar hoe verloopt dat in de praktijk?

Leon Veenhuijzen formuleert een antwoord op deze maar ook op andere vragen in verband met de toekomst van schadeverzekeringen. Zijn vertrekpunt is de studie Insurance 2020: Turning change into opportunity.

Citaat uit de studie van PWC

Demographic shifts, the rise in power of the emerging markets and changing customer behaviour will all help shape the sector’s longer term future. Insurers who can anticipate and plan for change can create their own future. Others who are ‘fast followers’ will need to be agile enough to recognise the leaders and adopt similar strategies. The ‘survivors’ are likely to be focused on short-term performance. 

Arnold Barendrecht, Partner Aquila

Afbeelding

Kleine schadeverzekaars zijn wendbaar en snel. Zij kunnen de volgende jaren heel snel groeien. Grotere schadeverzekeraars zullen vooral succesvol zijn als ze hun producten aanbieden onder het label van de opkomende distributiepartijen zoals retailers en banken.

Traditionele tussenpersonen zullen hun toekomst fundamenteel moeten herdenken. De vraag is wat de meerwaarde is van een adviesfunctie bij schadeverzekering en wat de klant zelf zal doen, ondersteund door internet en de sociale media

Johan Bertrands, CEO Me First

Afbeelding

Exact een jaar geleden nam Achmea, de grootste verzekeringsmaatschappij van Nederland, een meerderheidsparticipatie in Independer.nl, de grootste vergelijkingssite van het land. Dat was aanleiding voor heel wat speculaties over de onafhankelijkheid van de vergelijkingssite. In ons land zijn de vergelijkingssites nog niet echt populair. Maar dat verandert snel. En ook hier barst de discussie over de objectiviteit van de zoekmachines volop los. Johan Bertrands, CEO en oprichter van de vergelijkingssite Me First komt uitleggen hoe zo’n site eigenlijk werkt. Hij toont ook aan dat de objectiviteit een absolute noodzaak is om de werking van de site te garanderen.

Tim Bakker, Hoofd Product en Marketing Verzekeringveilen.nl

Afbeelding

De website Verzekeringveilen.nl lijkt het klassieke model voor verzekeren om te keren. Klanten kunnen op deze website hun risicopakket aan de markt aanbieden. Maatschappijen die geïnteresseerd zijn in bepaalde klanten kunnen hen een aanbod doen. Tim Bakker komt uitleggen hoe dat precies werkt en hoe succesvol het project tot op heden is.

Benny Sterckx – Nationale Suisse Belgium

Afbeelding

Nationale Suisse Belgium was vroeger een wat oubollige maatschappij die vooral steunde op zijn hypotheekactiviteiten. Tom Ludescher herstructureerde de maatschappij in zeer korte tijd. Nationale Suisse Belgium werd een gespecialiseerde nicheverzekeraar die maatwerk kan leveren voor bepaalde labels.

Ludescher geeft de leiding van de maatschappij door maar de strategie om te innoveren op basis van Speciality Lines en nicheverzekeringen blijft behouden. Head of Marketing Benny Sterckx geeft duiding bij de strategie.

Robert Van Beek – Voorzitter Federatie Personal Financial Planning

Afbeelding

Robert van Beek is een van de pioniers van Financial Planning in West-Europa. Van Beek heeft een uitgesproken visie op de rol van het intermediair in de toekomst.  Een van de sleutelelementen is het verdwijnen van de traditionele commissies voor een model van vergoeding op basis van prestaties. Van Beek kijkt ook naar de trends op dat vlak in een ruimere Europese context.

Financelab Club vindt plaats op 17.01.2013.

Alle informatie over de ze sessie van Financelab Club vindt u hier

Al wie inschrijft voor 31.12.2012 ontvangt Imagazine 2 maanden gratis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.