Baloise Insurance bouwt nieuw imago op via wielersport

Mercator Verzekeringen nam in 2011 de activiteiten van Nateus over.  Juridisch is de fusie pas nu officieel een feit. Mercator Verzekeringen is een dochterbedrijf van het Zwitserse Baloise Group en dat is meteen ook de nieuwe naam van de maatschappij. Mercator en Nateus worden officieel  Baloise Belgium maar de commerciële naam is Baloise Insurance.
De groep zet die nieuwe naam in de markt met een TV-commercial. De maatschappij probeert ook zijn aanwezigheid op de sociale media te onderbouwen.

Facebook

Het vroegere Mercator had meer dan 500 volgers op Facebook . Ze proberen die  nu te migreren naar een nieuwe pagina met het nieuwe merk. Voorlopig ziet die Facebookpagina er echter nogal steriel uit. Enkel het TV-spotje en een paar eenzame posts over veiligheid zullen de internauten maar schoorvoetend overtuigen om zich aan de pagina te linken.
De maatschappij heeft echter nog een belangrijke troef achter de hand. Op marketingvlak trok Mercator Verzekeringen, nu dus Baloise Insurance, een paar jaar geleden de kaart van het wielrennen.

 

Topsport Vlaanderen Baloise

wielertenue BaloiseHet team Topsport Vlaanderen Baloise  investeerde volop in jong talent. Het linkte zich ook aan wielericoon Eddy Merckx. De ploeg was vrij succesvol en dat resulteerde in heel wat media-aandacht. Ook op de sociale media was de groep Topsport Vlaanderen Baloise erg zichtbaar. Meer dan 1800 volgers op Facebook en meer dan 2000 op Twitter.
Op de Facebookpagina is overigens ook veel activiteit en interactie met de fans. Het wielerseizoen begint tegenwoordig al in januari en het nieuws rond de voorbereidingsstages en de eerste wedstrijden in Australië en Amerika worden zeer actief gecoverd. De webmaster achter de pagina bouwt ook interactie op met zijn publiek. Momenteel kan je het nieuwe wielertenue van de ploeg winnen. Baloise Insurance steekt tijdens het nieuwe seizoen overigens nog een tandje bij in het wielermilieu. De Ronde van België heet voortaan Baloise Belgium Tour.

 

Parallel met de financiële sector

Baloise Insurance heeft met de sponsoring van de wielerploeg een sterke troef in handen op marketingvlak. Het kan de interactie die het daar opbouwt met het publiek overbrengen naar de meer zakelijk georiënteerde profielen van de maatschappij. De verzekeraar bouwt zijn profilering uit rond het thema veiligheid. Dat thema laat een creatieve integratie met het wielermilieu zeker toe.
Tegelijkertijd houdt het engagement een risico in. Het wielermilieu gaat momenteel door een louteringsproces van een duister verleden. Baloise Insurance moet daar geen schrik van hebben. Zelfs dat biedt kansen. Transparantie, strenge ethische principes en een sluitende controle moeten toelaten om positief te communiceren over het engagement als sponsor van jong wielertalent. De parallel met de financiële wereld zelf kan niet beter getrokken worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.