Electrische wagens voor top Allianz

Allianz elec carsDe topdirectie van Allianz in Duitsland heeft twee klassieke bedrijfsvoertuigen vervangen door elektrisch aangedreven wagens.  Dat brengt het totaal van dat type wagens op 5. Tien procent van alle bedrijfswagens die gebruikt worden door het management van Allianz SE zijn momenteel elektrisch aangedreven.

De nieuwe wagens, BMW’s,  hebben een autonomie van 150 kilometer en ze worden dus vooral gebruikt voor korte verplaatsingen in de stad of naar de luchthaven.

Dr. Wolfgang Brezina,  die ondermeer verantwoordelijk is voor HR in de groep, beseft dat deze operatie vooral symbolisch is en weinig effectieve impact heeft op de milieuproblematiek. Het engagement van Allianz gaat echter veel verder.

De verzekeringsgigant heeft zichzelf strenge eisen opgelegd inzake CO2 reductie. Gebaseerd op de cijfers van 2006 wilde Allianz 20% minder CO2 uitstoten tegen 2012. Ze realiseerden dat objectief echter al in 2010. Allianz heeft zich nu tot doel gesteld om de uitstoot met een derde te verminderen tegen 2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.