Vergelijkingssite Me First verhoogt efficiëntie

In Nederland zijn vergelijkingssites in de verzekeringssector al erg ingeburgerd. Bij ons staat het verschijnsel in zijn kinderschoenen. De bekendste vergelijkingssites in België zijn www.verzekeringen.be en www.mefirst.be

Die laatste site biedt voorlopig een vrij beperkt productengamma aan maar het team achter Me First is wel bijzonder actief met communicatie bezig.

MeFirstHomePage

Autoverzekeringen centraal

Me First concentreert zich vooral op autoverzekeringen. Je kan op de site ook reisverzekeringen, schuldsaldopolissen en pensioenspaarverzekeringen vergelijken maar dat aanbod is marginaal in vergelijking met auto.

Over het ganse jaar 2012 klikten 690.607 bezoekers de module auto aan. Dat leidde tot 132.149 tariefvergelijkingen en 44.673 concrete doorverwijzingen naar een maatschappij. Twintig percent van de bezoekers is dus effectief bereid om informatie te geven om op die manier een vergelijking te krijgen. Uiteindelijk wordt op jaarbasis 6,5% van de bezoekers als lead gelinkt aan een verzekeringsmaatschappij.

In de maand januari klikten 59.850 bezoekers op het subdomein auto. Meer dan 16.000 van hen waren bereid om een aantal persoonlijke vragen te beantwoorden die Me First in staat stellen om een tariefvergelijking te tonen.   Die stijging van 20% naar 27% is opmerkelijk. We zien overigens dezelfde evolutie in het aantal leads dat uiteindelijk gegenereerd wordt.  Daar is een stijging van 6,5% naar bijna 10%. Concreet leverde Me First 5509 effectieve contacten aan verzekeringsmaatschappijen.

MeFirstCars

Minder bezoekers, meer potentiële klanten

Volgens Johan Bertrands, ceo van de internetgenerator, heeft zijn team in de loop van 2011 en 2012 vooral ervaring opgedaan met verschillende mediapartners. Op basis van de meting van hun performantie is een selectie doorgevoerd. ‘Sites die veel bezoekers leveren maar laag scoren in de conversie naar leads hebben we opgezegd’, zegt Bertrands. In 2013 zal die selectie minder bezoekers naar de site trekken maar er zullen meer leads naar de maatschappijen gaan, volgens Bertrands.

Me First genereert trafiek

De meeste bezoekers voor Me First komen via betaalde advertenties op Google. Maar de site heeft ook zwaar geïnvesteerd in documentatie. Voor iedere soort polis die je op de site kan vergelijken, vind je ook een uitgebreide gids terug. Dat resulteert in een hoog aantal kliks die gegenereerd worden via sleutelwoorden op zoekrobots.

De derde stroom van bezoekers is het resultaat van emailcampagnes en nieuwsbrieven die het team van Me First permanent verstuurt. Bezoekers die een tariefvergelijking te zien krijgen ontvangen daarna ook een email. Voor de vervaldag van hun polis krijgen ze een reminder. Je kan ook intekenen op de maandelijkse nieuwsbrief van het bedrijf.

MeFirstVisitors

Financelab Club: innovatie in schadeverzekeringen

Bertrands

Ceo van Me First Johan Bertrands is een van onze gastsprekers tijdens Finacelab Club op 21 februari 2013. Hij stelt er de werking van en de principes achter de vergelijkingssite voor.

Het volledige programma van Financelab Club vindt u hier

Bertrands heeft een lange carrière in de verzekeringssector achter de rug. Hij was directielid bij Generali Belgium en AXA Belgium en was ceo bij Swiss Life.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.