Verzekeren via Facebook met Kroodle

De Nederlandse verzekeraar Aegon gaat verzekeringen aanbieden via Facebook. Ze doen dat via Kroodle, een nieuw merk met een eigen organisatie. Kroodle is geen rechtstreekse dochter van Aegon. Juridisch hoort het merk onder Meeus Verzekeringen. Dat is een 100% dochterbedrijf van Aegon.

Kroodle gebruikt zijn  Facebookprofiel erg handig als een laagdrempelige marketingtool om klanten en prospecten  te bereiken. De maatschappij reageert erg snel op berichtjes en houdt zo de dialoog op gang. Als de Facebookvrienden van een klant van Kroodle een contract afsluiten krijgen zowel de aanbrenger als de nieuwe klant een voordeel.

Je kan ook opteren om een contract af te sluiten via Facebook maar dan wordt je geruisloos doorgelinkt naar de website van de maatschappij.  Mensen die rechtsreeks op de site van Kroodle terecht komen kunnen inloggen met hun Facebookaccount. De website van Kroodle is overigens viraal opgebouwd. Hij komt dus op alle mobiele dragers in het juiste formaat binnen.

Een polis afsluiten bij de maatschappij kan heel eenvoudig. Je moet slechts een paar stappen online doorlopen om een contract te onderschrijven. In principe heb je geen papier nodig en moet je dus ook geen handtekening zetten. De login via Facebook maakt die procedure overbodig.

Het product aanbod van Kroodle is voorlopig beperkt. De maatschappij biedt een inboedel verzekering, Kroodle Boodle, een woningverzekering, Kroodle Casa en een aansprakelijkheidsverzekering, Kroodle Trouble. Er zijn ook plannen voor de lancering van een reisverzekering.

Vorige week vond de lancering van Kroodle plaats. Een paar teams met enthousiaste jongelui deelden overal in Nederland gadgets uit. Sommige gadgets bevatten ook een code die je op de Facebookpagina kon valideren om een mooie prijs te winnen. De plaats waar de teams zich bevonden werd ook op Facebook aangekondigd met een wat suggestieve foto.

Kroodle heeft ondertussen meer dan 3200 likes op Facebook.

KroodleFacebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.