Kroodle: Facebook maakt papier overbodig

Easy does it. De slogan van Kroodle zegt krachtig waar het op staat. Wie een polis wil sluiten bij de maatschappij moet niet meer door het klassieke gedoe met papier. Er is ook geen handtekening meer nodig. Verzekeren is voortaan mogelijk via een simpele login op Facebook.

 

 

Kroodle Infograph

Open architectuur

Kroodle biedt momenteel een inboedelverzekering (Kroodle Boodle) een woningverzekering (Kroodle Casa)  en een aansprakelijkheidsverzekering (Kroodle Trouble) aan. ‘Daar komt binnenkort een gamma reisverzekeringen en een studentenpolis bij’, zegt co-founder Marnix Zwart. Met de studentenverzekering richt de maatschappij zich direct naar haar belangrijkste doelgroep. De polis dekt het huurrisico en de aansprakelijkheid van studenten voor 25 euro forfaitair per jaar.

De polissen die Kroodle momenteel verkoopt komen van moederbedrijf Aegon. Dat is echter geen verplichting, volgens  Zwart. De reisverzekeringen worden opgetuigd met De Europese . Voor autoverzekeringen consulteert Kroodle momenteel de markt.

Automatisering

Kroodle is georganiseerd om papierloos te kunnen werken. De processen van de maatschappij zijn ook maximaal geautomatiseerd.  Voor de tarificatie van de woningverzekering bijvoorbeeld, gebruikt Kroodle een software die toelaat om, op basis van het adres waar het risico gelegen is, een objectgerelateerd tarief af te leveren. ‘Voor ieder adres in Nederland beschikken we over data die we inkopen bij de gespecialiseerde dienstverlener ABZ’, zegt Marnix Zwart. ‘Daarmee kunnen we 95% van de aanvragen tariferen. De overige 5% zijn vaak nieuwbouwpanden waarvoor nog geen data beschikbaar zijn. Als we geen tarief kunnen afleveren vragen we de verzekeringnemer om zelf een heropbouwwaarde te bepalen.’

Het Facebookprofiel van Kroodle kreeg ondertussen bijna 5000 likes. De echte start van de maatschappij komt overigens pas op 4 juni. Dan is Kroodle partner van een groot event over social media in Amsterdam. Ze nodigen voor die gelegenheid mede-stichter van Facebook Chris Hughes uit. Het toont meteen ook aan dat ze bij Facebook de financiële wereld van kortbij volgen.

Facebook is momenteel het enige distributiekanaal voor Kroodle. Zwart sluit echter niet uit dat er in de toekomst nieuwe kanalen bijkomen. ‘Die moeten dan wel kunnen wat Facebook kan’, zegt hij. Volgens Zwart lijkt momenteel alleen Google + dat potentieel te hebben

 

Logo Imagazine

In de volgende editie van Imagazine zoomen we uitgebreid in op Kroodle. Maar ook op Argenta, BNP Paribas Fortis, Veilingverzekeren.nl, Me First, Masterpass van Mastercard, Generali Belgium,  ….

Kortom, 60 pagina’s boeiende lectuur, speciaal voor professionals in de financiële sector.

De volledige inhoud vindt u onder het tabblad Imagazine op deze blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.