Facebook essentieel voor marketingstrategie naar generatie Y

De European Communication School London organiseerde een Europese survey over sociale media bij 2000 studenten in Marketing en Communicatie. De studenten zijn allemaal tussen 20 en 25 jaar. Zij zullen de volgende jaren een manifeste rol spelen in de communicatiestrategie van een aantal belangrijke bedrijven. Hun mening is dus richtinggevend.

 

Enkele opvallende resultaten:

Facebook wordt door 77,50% van de studenten als het belangrijkste medium gebruikt om de generatie van de respondenten te bereiken. Twitter is tweede met 12,50%. De score van de andere media is verwaarloosbaar.

 

Pic1

 

Het potentieel van Twitter wordt nog in een tweede vraag verduidelijkt. Op de stelling dat Twitter geen medium is om binnen de publiciteitsstrategie van de generatie van respondenten te gebruiken zegt bijna 60% dat ze het daar niet mee eens zijn.

 

Bijna 90% van de respondenten zeggen dat het inzetten van sociale media geen stand-alone discipline is. Ze zijn allemaal overtuigd dat de nieuwe media geïntegreerd moeten worden in een bredere mediamix.

 

Pic2

 

Die stelling wordt bevestigd door de vraag of agentschappen die gespecialiseerd zijn in sociale media strategie zullen evolueren naar full service agentschappen. Meer dan 86% van de respondenten bevestigt dat.

 

Pic3

 

Bijna 81% van de respondenten is ervan overtuigd dat content marketing een essentieel onderdeel zal vormen van een marketing & communicatiestrategie.

 

Pic4

 

 

Anne Pflimlin, Managing Partner MediaSchool Group London, presenteert de resultaten van de survey ‘Next generation of Marcoms’ tijdens Financelab Leaders ‘Reshaping the financial industry, impact of social media & mobile banking.’

 

Annet Uiterweerd (Kroodle) en Erik Seveneke (OrangeGlobal) presenteren samen de case Kroodle, de eerste verzekeringsmaatschappij in de Benelux die Facebook als distributieplatform gebruikt.

 

Inschrijven voor Reshaping the financial industry, impact of social media & mobile banking ? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.