Inrichting backoffice belangrijkste challenge voor digitale verzekeringsmaatschappij

Marnix Zwart is co-founder van Facebookverzekeraar Kroodle. In een gesprek met capgemini geeft Zwart aan dat hij twee belangrijke uitdagingen ziet voor verzekeringsmaatschappijen die zich in de digitale wereld positioneren. De coördinatie tussen front- en backoffice moet op een heel andere manier gebeuren. De input die je krijgt vanuit de front office en de interactie die je als maatschappij hebt komt namelijk op en volledig andere manier tot stand. De tweede uitdaging is de permanente bereikbaarheid van de maatschappij en de transparantie en ontsluiting van de  back-office die daarbij hoort.

 

 

Annet Uiterweerd van Kroodle geeft volgende week meer duiding bij de strategie van de maatschappij tijdens Financelab Leaders in Mechelen. Erik Seveke van GlobalOrange zal dieper ingaan op de technische aspecten en de inrichting van een back-office omgeving voor verzekeringsmaatschappijen die aangepast is aan de interactie met sociale media.

Marcel Metekohy van A Friend of Mine heeft het over de innovaties in de newsfeed van Facebook. Die worden veel meer beeldgericht en dat heeft impact op hoe je omgaat met Facebook Fan Pages.

 

Het volledige programma van Reshaping the financial industry | Impact of social media and mobile banking vindt u hier 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.