Spring naar inhoud

Niet bancaire dienstverleners nemen betaalverkeer in handen

U verneemt alles over mobiel betalen tijdens Financelab Leaders op 10.10.2013. Check it out here

De digitalisering van het betaalverkeer zet een reeks nieuwe namen op de kaart in de banksector. BNP Paribas lanceerde Hello Bank en Axa komt met Soon. In Luxemburg maakt Digicash snel opgang. Digicash is echter geen bank maar een pure dienstverlener. Dat is een nieuwe trend.

In de VS duikt Simple op. Ook dat is geen bank maar een bedrijf dat service aanbiedt rond mobiel betalen.

Om Simple te gebruiken moet je een rekening aanhouden bij bankpartner The Bancorp Bank.  De bank geeft je een Visa debetkaart waarmee je betalingen kan verrichten of het ATM netwerk van Allpoint gebruiken. Dat netwerk telt ongeveer 50.000 automaten. Je kan ook betalingen doen met je smartphone of cheques innen door ze eenvoudigweg in te scannen en door te sturen.

Projecten zoals Simple maken van de organisatie van het betaalverkeer hun belangrijkste en vaak ook enige activiteit.  Ze hanteren een transparante en goedkope kostenstructuur, gebruiken heel aantrekkelijke interfaces en communiceren in de stijl van generatie-Y. Met andere woorden, no-nonsense, luchtig en duidelijk.

Dergelijke dienstverleners kunnen ook met lage kosten werken omdat ze een volledig gedigitaliseerde dienst aanbieden waar geen logge organisatie aan vast hangt. De bankindustrie moet serieus rekening houden met maatschappijen zoals Simple. Niet omdat ze zelf een concurrent zullen worden van de banken maar vooral omdat ze partnerships zullen sluiten met machtige concerns die hun betaalverkeer zelf willen organiseren.  De boodschap voor de bankindustrie is simpel. Innoveer of verdwijn. Of zoals Simple het nu al duidelijk aangeeft op de homepage : Replace your bank!

Simple screen

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: