Nieuwe banken scoren op Facebook

De Franse blogsite Culture Banque vergelijkt de populariteit van de Franse banken op Facebook. Ze kijken ook naar het aantal ‘Talking Abouts’, dat zijn mensen die het profiel aanklikken maar nog geen ‘Like ‘ hebben gegeven. Kortom: het toekomstige potentieel.

culture banqueBNP Paribas heeft het meeste Likes en met meer dan 2500 Talk Abouts scoort de bank ook zeer hoog naar toekomstig potentieel toe. Opvallend is echter dat Crédit Industriel et Commercial (CIC) snel terrein wint en met meer dan 5000 Talk Abouts blijkbaar de aandacht van de Facebook community kan trekken. De Talk About ratio, die de groei weergeeft tegenover vorige maand, stijgt met liefst 692%.

Op het profiel van de bank wordt snel duidelijk waarom die cijfers zo sterk stijgen. De communicatie is gebouwd op interactie, maffe typetjes en filmpjes met een kwinkslag er in verwerkt. Kortom, communicatie die niks meer van doen heeft met de stijve cultuur die de banksector nog te vaak uitstraalt. Het ganse communicatiebeleid van de bank is overigens gericht naar de digitale generatie. CIC is multikanaal georgansieerd en wil 24/27 en 7/7 bereikbaar zijn.

 

Die trend wordt bevestigd door de sterke ranking van de nieuwe bankplatformen. Hello Bank van BNP Paribas en Soon van Axa zijn gebouwd voor mobiel bankieren. Ze staan respectievelijk 3de en 4de in de Talking About ranking. Beide banken stralen een fris imago uit en ze communiceren complexloos, direct en zonder veel overbodig gedoe. De drie banken zetten ook in op andere waarden dan de klassieke banken. Gebruiksgemak, bereikbaarheid, digitaal, eenvoudig en innoverend zijn de kernwaarden. Dat staat bijna garant voor transparantie.

De digitale revolutie is een gouden kans voor de banksector om het geblutste imago opnieuw te herstellen. De voorwaarde om daarin te slagen is eenvoudig. Banken moeten beseffen dat de nieuwe media de klant weer aan zet brengen. En dat vraagt een fundamentele mentaliteitswijziging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.