Nieuwe mediaspecialist Jeroen Bertrams enthousiast over Kroodle

Managementsite.nl publiceert een bijzonder sterk interview met Jeroen Bertrams, een van de meest gerespecteerde sociale mediaspecialisten in Nederland. Bertrams heeft het ondermeer over het business model van Facebookverzekeraar Kroodle.

In dit blogje geven we een paar opvallende quotes mee. Onderaan vindt u een link naar het volledige artikel.

 

De case Kroodle is een van de hoofdtopics tijdens Financelab Club ‘Creating a Social Media strategy for the financial industry’ | Leuven | 24.09.2013.

Marnix Zwart, stichter van Kroodle en Erik Seveneke, de man die het platform technisch in mekaar knutselde, zijn de gastsprekers. Alle info vindt u hier 

 

Citaat

…Bij Kroodle kan je via Facebook verzekeringen afsluiten en ‘managen’. Er zijn geen handtekeningen nodig, geen overbodige vragen, geen pakken papier en het polisnummer is je Facebook login. Op elk device met internet kun je altijd en eenvoudig bij je polis….

 

Citaat

…Bertrams: “Kroodle is een heel innovatief en slim business concept: het is wereldwijd de eerste partij die Facebook gebruikt om verzekeringen te realiseren. Steeds meer jongeren zien Facebook als hun identiteit, ze loggen overal op in via Facebook. Een nadeel van de aanpak van Kroodle is dat mensen die geen Facebook-account hebben, sowieso afvallen.

 

Citaat

Doordat iedereen de discussie kan zien en volgen is Kroodle extreem zichtbaar en dus ook kwetsbaar. Wat te doen als de discussie negatief uit de hand loopt? Aan de andere kant kan juist deze transparantie leiden tot een rotsvast vertrouwen van consumenten in dit bedrijf. Er zijn geen geheimen, het is open, transparant en ze durven de dialoog aan te gaan. En dit zou zomaar de nieuwe standaard van zaken doen kunnen worden….

 

Citaat

…Kroodle zelf is natuurlijk ook een prachtig voorbeeld. En of het succesvol zal worden is koffiedik kijken. Een ding is wel zeker, ze doen een bak aan ervaring op, hebben zeer goede feeling met de nieuwe (social) media en zijn daarmee in staat te innoveren en marktaandeel te veroveren.

Bertrams zijn advies is dan ook: ga er in ieder geval mee aan de slag. Hierbij is het belangrijk het fundament goed neer te zetten: wat zijn je bedrijfsdoelstellingen, je afgeleide marketingdoelstellingen? Past social media daarin? Denk goed na waar je doelgroep is, hoe ze communiceren en op wat voor wijze zij benaderd willen worden….

 

Klik op de foto voor het volledige interview met Jeroen Bertrams

 

Jeroen Bertrams

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.