Banken

3 grootbanken doen testcase mobiel betalen in Leiden

Logo_introductie_nieuwe_betaalpasRabobank, ABN AMRO en ING gaan einde augustus samen contactloos  betalen mogelijk maken in Leiden. Een groot aantal winkels en horeca-zaken worden momenteel uitgerust met de benodigde software en apparatuur. In een eerste fase zullen 1000 klanten van de drie grootbanken, die een mobiel abonnement hebben bij KPN, de nieuwe service kunnen gebruiken. Betalingen tot 25 euro kunnen gebeuren  zonder pincode maar als de totale uitgaven boven 50 euro uitstijgen moet je alsnog je pincode bevestigen. Voor grotere bedragen heb je wel een pin nodig.

 

Aparte uitrol

Het is niet de bedoeling dat de 3 banken de uitrol van mobiel betalen  samen blijven doen. ABN AMRO gaat bijvoorbeeld aan 50.000 klanten in Groot Leiden en  bij medewerkers van de bank in Nederland (ongeveer 20.000) een nieuwe betaalpas bezorgen waarmee je contactloze betalingen kan doen, die op een vergelijkbare manier als mobiel betalen werkt. De betaalautomaten bij de deelnemende winkeliers in Leiden zijn ook geschikt voor deze betaalpas. Alle nieuwe betaalpassen die de bank vanaf het najaar uitgeeft zullen overigens die functie hebben.

Winkels waar je mobiel kan betalen hebben een specifiek logo op de vitrine.

 

Klik hier voor een interview van BNR Radio over de testcase

 

Mobile Banking Future of mobile payments | Leuven | 10.10.2013

Key note speeches : Jim Mc Kervey – Founder of Square  |  Antoine Sire – Head of Quality, Brand & Communications BNP Paribas

Click here for info and subscriptions 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.