Polis voor elektrische wagens bij Allianz Nederland

Allianz Nederland meldt dat het een verzekering voor bestuurders van elektrische auto’s heeft ontwikkeld. In feite is die polis een normale autoverzekering die de burgerlijke aansprakelijkheid dekt en waar een gedeeltelijke of volledige omnium kan aan gekoppeld worden. Maar Allianz heeft er een paar extra waarborgen ingesluisd die inspelen op typische problemen van dat soort voertuigen.

Vooral de dekking voor hulpverlening bij een lege accu en een dekking voor schade aan de eigen laadpaal zijn specifiek.

Als bijvoorbeeld de accu onverwacht leeg raakt tijdens een autorit, brengt een hulpverlener de verzekerde naar zijn eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal.

 

Allianz Nederland ziet veel potentieel in dit segment. In april 2012 reden er ongeveer 3000 elektrische auto’s in Nederland, in april 2013 waren dat er al ruim 9000. De overheid heeft een doelstelling van 200.000 elektrische voertuigen in 2020.

 home-charging-01 (1)

 

Wat opvalt is dat Allianz de waarborgen van de verzekering nog wil finetunen op basis van opmerkingen van een groep tussenpersonen. Deze techniek van co-creatie duikt steeds nadrukkelijker op in de sector. Facebookverzekeraar Kroodle ontwikkelt zijn polissen in permanente dialoog met zijn klanten. Kroodle kan die dialoog zeer laagdrempelig voeren omdat ze via Facebook permanent signalen kunnen oppikken. Ook de nieuwe generatie Y banken zoals Hello Bank van BNP Paribas en Soon van Axa ontwikkelen hun platformen verder op basis van dialoog met de klanten. De sociale media maken het mogelijk om die techniek ‘mean and lean’ toe te passen. Anderzijds dwingen de sociale media de maatschappijen om rekening te houden met de opmerkingen van hun klanten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.