Banken

Responsive is de norm

Er zullen 1,4 miljard smartphones op de wereld zijn aan het einde van 2013 en 84% van de gebruikers daarvan gebruikt dat toestel om  op het web te surfen. Dat betekent dat de toekomst van het internet mobiel is. Tegelijkertijd heeft dat een zware impact op hoe een website er uit moet zien en vooral bij banken en verzekeraars wordt dat een uitdaging. De websites van maatschappijen in de financiële sector zijn meestal complex en volgestouwd met allerlei toeters en bellen die klanten ooit zouden kunnen nodig hebben. Dat is precies wat een mobiele website niet moet zijn.

In de uitstekende infograph (onderaan) wordt aangegeven waar je rekening mee houdt als je een responsive website bouwt. De kernwoorden: simpel, inhoud, grote beelden, geen overbodig design,  aangepaste fonts en speciale scrolltechnieken.

In de Belgische banksector is enkel de website van Delta Lloyd Life volledig responsive. Die site werd gebouwd door Wijs, de onderneming van Bart De Waele. Digital manager Stijn Meeuwissen en Bart De  Waele leggen hun aanpak en het concept van de website uit tijdens Financelab Club | Social Media, driver for innovation in the Financial industry | Leuven | 24.09.2013.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan hier.

infograph responsive

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.