Polissen Quality Investments geveild

De publieke veiling van de levensverzekeringspolissen in de portefeuille van Quality Investments heeft gisteren in de VS plaats gevonden. De potentiële waarde van de portefeuille was 130 miljoen dollar maar de verwachting was dat de verkoop slechts een fractie daarvan zou opbrengen.

Tijdens de eerste bieding werden de polissen individueel aangeboden. Dat leverde 6.725.000 dollar op. Voor bepaalde polissen werd minder dan 1% van de zogenaamde face-value geboden. Dat is het bedrag dat de eigenaar van de polis krijgt als de verzekerde overlijdt.

Tijdens de 2de bieding was het mogelijk om de totale portefeuille in zijn geheel te kopen. Dat gebeurde ook en uiteindelijk werd de prijs daardoor naar 9.850.000 dollar opgehoogd.

De vraag is natuurlijk wat hiervan overblijft na verrekening van alle kosten. Alleszins zullen de beleggers in deze zaak slechts een fractie van hun inleg terugzien. Er wordt aangenomen dat minstens 600 Belgen een bedrag van 150 miljoen euro hebben belegd bij Quality Investments.

Ondertussen blijven een paar belangenverenigingen proberen om via aansprakelijkheidsclaims nog geld te recupereren. Ondermeer de Nederlandse controledienst AFM, life settlements investeerder Iain Stamp en de Amerikaanse bank Wells Fargo worden geviseerd.

Ook vanuit Spanje, waar een aantal ex-medewerkers van de organisatie verblijven, komen signalen voor een grote aansprakelijkheidsclaim.

In België zijn een aantal institutionele partijen betrokken bij het dossier, deels als verpakker van het product, deels als principaal van een aantal distributeurs van deze fondsen.

Volgende week publiceren wij de definitieve versie van dit dossier op onze blog.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.