Banken

Samenwerking Zapp en Worldpay

Zapp

Vocalink, de maatschappij die het Britse netwerk voor betaalverkeer verzorgt, werkt aan Zapp, een systeem voor contactloos en cashloos betalen. 90% van alle loontransacties en 70% van alle betalingen door gezinnen in Groot-Brittanië lopen via Vocalink. Zapp heeft nu een samenwerking gesloten met betaalkaartfacilitator Worldpay. Dat zet cashloos en mobiel betalen allicht definitief op de kaart in het Verenigd Koninkrijk.

Het succes van Zapp zal afhangen van de bereidheid van de retail om de service te gebruiken. Lidl, WH Smith, Mc Donalds en Superdrug hebben al toegezegd dat ze het systeem gaan ondersteunen. Ook vanuit de banksector is er brede steun voor de verdere ontwikkeling van Zapp Onder andere Barclays, NatWest, Lloyds en Nationwide werken samen met het platform.

Zapp werkt op basis van een code die naar de smartphone van de klant gestuurd wordt. Die bevat alle informatie over de goederen die je aankoopt in een online of offline shop. Het systeem kan ook een QR-code lezen. Als de code verzonden is koppelt Zap de betaling naar de app van de bank van de klant. De ganse transactie duurt 12 seconden.

Zapp kan operationeel zijn vanaf medio 2014.

Schrijf nu in voor MOBILE BANKING, THE FUTURE OF MOBILE PAYMENTS | Leuven10.10.2013

Inschrijven kan hier

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.