AXA ontwikkelt autoverzekering op maat van de klant

AXA heeft een marktonderzoek laten uitvoeren naar het profiel van zijn klanten voor autoverzekeringen. Dat leverde drie grote doelgroepen op. De marktleider in dat verzekeringssegment past zijn waarborgen aan op basis van die  profilering.

  • 50% wil vooral gemoedsrust en comfort. Ze zijn vooral op zoek naar een goed evenwicht in de globale bescherming voor zichzelf, hun gezin en het voertuig
  • 30% wil perfect beschermd zijn en de maximumwaarde recupereren bij totaal verlies. Ze willen ook een optimale bijstand.
  • 20% zoekt essentiële bescherming tegen een strakke prijs. Ze accepteren een hogere vrijstelling en een afschrijving op basis van de werkelijke waarde.

AXA ontwikkelde drie formules voor autoverzekering die een antwoord geven op de specifieke behoeften van ieder profiel: Protection voor groep 1,Premium voor groep 2 en Essential voor groep 3.

Makelaars kunnen binnen die formules nog  gerichter gaan werken door het type van de vrijstelling en de hoogte ervan (low, medium of high) te combineren met een passende methode voor de afschrijving van de waarde van het voertuig.

Protection, de topformule van AXA,  mikt veel breder dan louter de aansprakelijkheid voor voertuigen. Door de combinatie van de nieuwe omnium, aangevuld met een dekking Veiligheid Bestuurder en D@ylife Protect is het mogelijk om het voertuig zelf en de leden van het gezin binnen en buiten dat voertuig perfect te beschermen.

AXA past met dit nieuwe gamma dekkingen zijn polissen aan in functie van de behoeften van de klant. De maatschappij biedt tegelijkertijd ook de tussenpersonen een kans om hun meerwaarde te bewijzen. Autoverzekeringen zijn zeer gevoelig voor de concurrentie van directverzekeraars. Vooral in Nederland maken die gebruik van de populariteit van vergelijkingssites. In ons land staat dat fenomeen voorlopig nog nergens maar dat zal niet lang meer duren. Met het aanbod van AXA kan een makelaar zijn adviesfunctie voluit uitspelen. Dat laat toe om de waarborg van de klant te baseren op kwaliteit en niet louter op prijs.

Het heeft er alle schijn van dat de innovatie van autoverzekeringen bij AXA nog niet aan zijn einde is. De maatschappij werkt momenteel aan de ontwikkeling van de smart driver app. Die applicatie evalueert de rijstijl van de bestuurder en geeft tips voor verbetering. Het is de bedoeling van de maatschappij om de premie van de autopolis positief te koppelen aan de rijstijl van de bestuurder. De lancering van de app wordt in november verwacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.