Customer experience is rode loper voor succes van Square

Opmerkelijk blogpostje van online uitgever en investeerder Om Malik. De man wou een pen bestellen in een online shop. De betaling moest met Paypal gebeuren en dat vond Malik geen prettige ervaring. Dat heeft overigens niks met de betrouwbaarheid van Paypal te maken.  Malik vindt dat het overschakelen van een mooi ogende webshop naar een zakelijk ingerichte transactiesite de koopervaring verstoort.

De auteur  vraagt zich in zijn blog af waarom de webshop niet de voorkeur geeft aan Square Cash.

Customer experience wordt sleutel voor commercieel succes

In zijn motivering voor die uitspraak raakt Malik een belangrijke trend aan. Customer experience wordt een cruciale factor. Klanten die de ganse dag terugvallen op hun smartphones en tablets willen dat gebruiksgemak en comfort ook als ze shoppen. Ze zijn het gewoon om de informatie die ze nodig hebben of de personen die ze willen bereiken meteen te kunnen oproepen. De fabrikanten van de toestellen die ze daarvoor gebruiken, leveren een permanente concurrentieslag voor het mooiste design. En de websites en apps die ze consulteren zijn responsive gebouwd om de gebruikers ‘goodfeeling’ te garanderen.

Apple heeft die boodschap al jaren begrepen. Ze investeren permanent in het gebruiksgemak en het design van hun soft- en hardware. Bij Samsung leidt Dennis Miloseski de Design America Studio in San Francisco. In de studio gebeurt grondig wetenschappelijk onderzoek om te peilen naar de behoeften van de moderne consument op het vlak van design.

Square vindt betalen opnieuw uit

Square-StandBij Square hebben ze dat zeer goed begrepen. Vorige week lanceerden ze Square Cash. |Lees hier ons blogbericht daarover| Kleinere aankopen kan je gewoon met een email regelen. De app is stand – alone opgebouwd zodat je niet eerst moet inloggen. De boodschappen die je krijgt zijn kort maar duidelijk. Ze zijn opgebouwd in een consistent kleurenframe.

Met Square Stand vond het betaalplatform ook het kasregister opnieuw uit. In het register is de prijslijst van de handelaar gekoppeld aan een visualisering van zijn assortiment. Een mens vraagt zich overigens af waarom kasregisters al decennialang lelijke dozen zijn. Square Stand is een knapogend designproduct.

Betalingen met credit cards worden veel eenvoudiger met een kleine maar handige plug-in lezer voor smartphones en tablets. Het sluitstuk is de app van Square Wallet, een van de meest complete mobile wallets die momenteel beschikbaar is.

Vervlechting online en offline shopping

De digitalisering van het betaalverkeer  is slechts een onderdeel van een veel bredere transformatie waarin de vervlechting van offline en online verkoop een belangrijke uitdaging wordt voor de retailsector. Shoppen, informatie vragen, zoeken naar promoties, passen en betalen, het wordt morgen een totaalbeleving die  deels in fysieke shops, deels online zal gebeuren. Platforms zoals Square zijn opgebouwd vanuit die visie en kunnen snel doorgroeien omdat ze een oplossing hebben voor de cruciale uitdaging van de retail. Het partnership tussen Square en Starbucks is geen toeval. Beide maatschappijen drijven op de trends die de nieuwe digitale consumentenomgeving vooruitstuwen. Zelf blijven ze bij hun core-business maar ze  leggen hun knowhow samen en dat creëert een sterke tandem.

De traditionele banken en betaalkaartmaatschappijen zijn  ook volop bezig met de ontwikkeling van een gelijkaardige strategie. Het is echter niet makkelijk om een logge structuur snel drastisch bij te sturen. Mastercard zal binnen een paar maanden Masterpass lanceren. Dat is een digitale wallet die vergelijkbaar is met die van Square. Het in de inleiding door Om Malik  verwenste Paypal lanceert Paypal Wallet. De online betalingsspecialist voorspelt dat daar nogal wat innoverende technologie zal inzitten. In eigen land bereidt BNP Paribas Fortis de uitrol van Belgian Mobile Wallet voor.

Voor de lancering van die technologie zal de bank samenwerken met een paar grotere retailketens. 2014 lijkt alleszins een scharnierjaar te worden voor de versmelting van online en offline shopping.

Belangrijk!

Jim Mc Kelvey – stichter van SQUARE – is key note spreker tijdens The Future of Mobile Payments | Leuven | 10.12.2013.

Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen verkrijgbaar. Programma en inschrijvingen: klik hier 

U krijgt tijdens het congres ook alle details over Masterpass van Mastercard en Paypal Wallet. Tijdens de namiddag is er een debat over de uitdagingen van digitaal betalen voor de retailsector

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.