Mobiel betalen app specifiek voor tablets bij ING België

De Android versie van de nieuwe mobile banking applicatie van ING België is speciaal bestemd  voor tabletgebruikers. Dat is opmerkelijk. De bank maakt dus een onderscheid tussen het gebruik van tablets en smartphones om financiële zaken te regelen.

De app voor tablets beschikt over alle diensten van de smartphone versie maar ze heeft een belangrijke bijkomende functie. Via ‘Mijn budget’ krijg je een grafiek te zien die de herkomst en het gebruik van je bestedingen weergeeft. Inkomsten en uitgaven worden automatisch in een bepaalde categorie ondergebracht (bijvoorbeeld: salaris, telecom, vastgoed, cultuur, sparen). Zo krijgt de gebruiker op een heel eenvoudige manier een duidelijk overzicht van zijn inkomsten en uitgaven. De gebruiker kiest een categorie in zijn budget en ziet meteen alle uitgaven die in deze categorie zijn gedaan. Met deze mobile banking versie voor tablet, biedt ING nu ook de mogelijkheid aan om betalingen te doen naar rekeningen die niet in de begunstigdenlijst van de gebruiker zijn opgenomen.

INGtabletbanking

Volgens Lieven Haesaert, General Manager Direct Channels bij ING België wordt de smartphone meer op verplaatsing gebruikt, bijvoorbeeld om het saldo van een rekening te raadplegen, of om snel geld over te schrijven tussen eigen rekeningen om aankopen te doen. De tablet wordt thuis gebruikt waar de gebruiker de tijd neemt om zijn bankzaken te doen en zijn inkomsten en uitgaven te raadplegen.

Klanten moeten overigens het onderscheid tussen beide apps niet zelf maken. Volgens woordvoer der Vanessa Zwaelens van ING België herkent de software het toestel waarop de download wordt uitgevoerd. 

In Nederland bouwt ING ondertussen belangrijke ervaring op met mobiel betalen. Ze zijn er een van de drie partners van het project Mobiel Betalen in Leiden.

Tip: The Future of Mobile Payments | 10.12.2013 | Leuven | International key note : JIM Mc KELVEY – Founder Square

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.