Kroodle, verzekeringen voor generation-Y

Facebookverzekeraar Kroodle, een dochterbedrijf van Aegon, brengt een scooterpolis op de markt. Het concept is een mooi voorbeeld van hoe modern verzekeren er kan uitzien.

Wie in België een scooter wil verzekeren krijgt een algemene polis BA motorrijtuig in de handen geduwd. Scooterrijders willen dat anders. Ze kiezen specifiek om met dat soort van motor te rijden en ze willen dat imago liefst doortrekken in alles wat met de scooter te maken heeft. Ook de verzekering dus. Die subcultuurtjes zijn een typisch generatie Y fenomeen en een lichtvoetige structuur zoals Kroodle kan daar handig op inhaken.

scooter-big

Kroodle geeft de klant de indruk dat hij de polis zelf kan samenstellen. Je krijgt geen eenheidsbrak in je keel geduwd maar je kan een aantal opties aanvinken die je het gevoel geven dat je zelf aan het stuur zit. Dat is een cruciale voorwaarde voor zakelijk succes in een periode waarin de klant snel en mobiel aan informatie kan komen.

De prijs van de polis wordt spijkerhard als scherp neergezet maar belangrijker nog, je krijgt al vanaf het 2de jaar substantiële kortingen voorgespiegeld als je schadevrij rijdt. Tegelijkertijd geeft Kroodle je de vrijheid om je polis te stoppen wanneer je dat wil. Je zit dus niet vast aan bepaalde duurtijden. Slim gezien van de maatschappij. Klanten van vandaag willen vooral vrijheid ervaren. Dat hebben ze dus met deze polis. Maar de financiële incentive is belangrijk genoeg om ervoor te zorgen dat die klanten toch niet weglopen.

De scooterpolis is, net als alle andere polissen bij de maatschappij, erg duidelijk en transparant voorgesteld. Geen moeilijke woorden, veel lichtvoetige illustraties. Samen met de koppeling via Facebook is dat een garantie voor succes in de doelgroep van Kroodle. Een doelgroep waar scooters bijzonder populair zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.