Mobo, de nieuwe pin pad van BNP Paribas Fortis

Betalingen met een betaalkaart verlopen meestal nog via een betaalterminal. In België waren die tot voor kort duur, lomp en weinig mobiel. De Xengo van Atos Wordline bracht daar verandering in. Het apparaat is compacter en connecteert via Bluetooth met de smartphone van de handelaar. De pin pad  kan daardoor ook ambulant worden ingezet door bijvoorbeeld marktkramers, reparateurs die aan huis komen of in een taxi. Bovendien is Xengo veel goedkoper dan de klassieke betaalterminals. Het apparaat zelf kost 99,00 euro. Banken die Xengo gebruiken rekenen 2% vergoeding op de transacties en 5 euro per maand forfait. Er is ook een corporate tarief waarin de transactiekosten voor Maestro België:  0,18 € bedragen, voor andere kaarten is dat 1,55%. Het forfait voor dit tarief is 20,00 euro per maand.

Een paar maanden geleden kwam een nieuwe speler in België op de markt. Payleven is een van oorsprong Duits product maar de pin pad wordt ondertussen in 8 Europese landen verdeeld. Payleven sloot daarvoor een overeenkomst met technologiedistributeur Ingram Micro. De maatschappij kwam in de markt met een aanschafprijs van 99 euro maar verlaagde die intussen naar 79 euro. De vergoeding op transacties bedraagt bij Payleven 2,75%. Je bent bij Payleven niet gebonden aan een vaste termijn. Bij Xengo is dat 1 jaar.

BNP Paribas Fortis komt nu ook meebikkelen in dit segment. De Franse bank heeft een totaalvisie ontwikkeld voor de betaalmarkt en een compacte, ambulant bruikbare pin pad is daar onderdeel van. BNPPF gaat Mobo promoten, een product van Ingenico. Dat is een veelzijdig apparaatje dat kan geconnecteerd worden met de meeste types mobiele apparaten. Het is dus perfect mogelijk dat een handelaar zijn informatie en beeldmateriaal over zijn producten inbrengt in een tablet of smartphone. Klanten kunnen hun aankopen daar bevestigen en de betaling regelen met hun betaalkaart via Mobo. Voor veel consumenten zal de overstap van klassiek betalen naar een effectieve mobile wallet zoals Sixdots allicht een vrij grote stap zijn. De tussenstap via Mobo is vanuit marketingtechnische overwegingen een handige zet.

Mobo gaat 95 euro kosten. De vergoeding op transacties bedraagt 2%.

Aankoop Transacties Andere
Payleven 79,00 2,75% geen
Xengo Contact 99,00 2,00% Forfait 5,00€/maand
Xengo Corporate 99,00 Maestro België:0,18 € | Andere kaarten:1,55% Forfait 20,00€/maand
Mobo 95,00 2,00% Onbekend

ismp-companion-overview_w605

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.