Banken

Belegger klaagt makelaar aan in zaak Quality Investments

Voor de correctionele rechtbank van Brugge werd deze week een zaak gepleit in het kader van de vermeende oplichting met het life settlement product Quality Investments. Een van de klanten die investeerde in het product wil de zelfstandige makelaar die haar de belegging verkocht, aansprakelijkheid stellen. Die makelaar is echter ook een bankagent van Centea.

De dame in kwestie investeerde in het ondertussen failliete fonds via een levensverzekering van de maatschappij Private Insurer. De argumentatie van de advocaat van de aanklager is onder meer gebaseerd op de verkeerde profilering van het beleggingsproduct. De uitspraak in het geding kan een grote impact hebben. De rechter moet zich uitspreken over de aansprakelijkheid van de bemiddelaar maar ook over de eventuele betrokkenheid van de financiële instelling die hij al dan niet vertegenwoordigt. Indien die betrokkenheid weerhouden wordt komen een aantal banken in België die met zelfstandige makelaars werken in het vizier van de ongeveer 600 bedrogen beleggers.

Categorieën:Banken, Levensverzekering, Life Settlements

Getagd als:

2 antwoorden »

  1. Wat betreffende de verkooporganisatie die deze “kwaliteitsinvesteringen” op de markt gebracht heeft. Gaan die dan vrijuit?
    Zij hebben hier in België nog ongelukkigen gemaakt en er bovendien heel goed aan verdiend.

    • Stefaan, de drie Nederlanders die in beschuldiging werden gesteld wachten op het proces. Het was opvallend dat de advocaat van de verweerder in deze zaak in zijn pleidooi beweerde dat er geen fraude tegen de directie van QI kon bewezen worden. Het is iets te vroeg om daar uitspraken over te doen. In België loopt het onderzoek. Net zoals dat in vergelijkbare zaken gebeurde, wordt dat allicht een eindeloze juridische veldslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.