Marketing

Opvallende marketingtechnieken bij Payleven

Nieuwkomer Payleven, het bedrijfje dat in snel tempo West-Europa aanpakt met een moderne versie van een betaalterminal, gebruikt twee opvallende marketingtechnieken die we steeds vaker zien opduiken in de financiële sector.

Payleven geeft bestaande zakelijke klanten een vergoeding als ze andere klanten aanbrengen. Die nieuwe klanten krijgen overigens dezelfde vergoeding als korting op hun aankoop. In het geval van Payleven gaat het over 20 euro per klant voor de aanbrenger en hetzelfde bedrag als korting bij aanschaf van een nieuwe terminal.

De Nederlandse trendy verzekeraar Kroodle gebruikt die techniek ook. Wie een klant aanbrengt krijgt een bonus op alle contracten die deze persoon onderschrijft binnen het jaar nadat de eerste polis werd gesloten. Aanbrenger en nieuwe klant krijgen beiden dezelfde vergoeding. Kroodle noemt zo’n nieuwe klant overigens een vriend. Zo blijven ze helemaal in de sfeer van Facebook. Het aantal vrienden dat je mag aanbrengen is beperkt tot 10. Op die manier vermijdt Kroodle dat de techniek gecatalogeerd zou worden als verkoop van verzekeringen.

Payleven stelt ook regelmatig het aanbod van een van hun klanten in de kijker. Uiteraard koppelen ze dat aan hun eigen betaalinfrastructuur. Die klanten krijgen zelf publiciteit maar ze worden ook een soort van buzzers voor het bedrijf.Vooral nieuwe start-ups in mobiel betalen gebruiken deze methode. In Luxemburg zet Digicash permanent een van haar gebruikers in de eigen media voorop. In de VS heeft Square zelfs een eigen online shop waar de zakelijke klanten van  het betaalplatform een plaatsje krijgen. Handig gezien. De betalingen verlopen enkel via Square Wallet. 

Payleven_korting

Categorieën:Marketing, Mobiel betalen, Mobile Banking

Getagd als:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.