Accenture gaat aanwerven op basis van sociale media impact

Accenture gaat een opvallend recruteringsbeleid voeren. De consultancygigant werft 50.000 mensen aan in 2014 en ze gaan bij de selectie daarvan rekening houden met de invloed van de kandidaten op de sociale media.

John Campagnino, managing director global talent bij Accenture, vindt dat je op basis van online converstaies kan herkennen wie een opinieleider is in zijn expertisedomein. Volgens Campagnino zijn dat mensen die uitstekend geschikt zijn als consultant.

40% van de mensen die bij Accenture worden aangeworven komen via referenties op sociale media. De ambitie is om dat op te drijven naar 80%. Bij Accenture werken 275.000 mensen. Liefst 200.000 daarvan hebben een Linkedinprofiel. Via dat kanaal heeft Accenture contact met 740.000 bedrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.