Hello bank! wordt hoofdsponsor van The Voice

De lancering van Hello bank!  in België klonk luid in de oren. Letterlijk dan. De mobiele bank gebruikte eerst een knap filmpje van het Nationaal Symfonisch Orkest van Tsjechië. Dat speelde Carmen van Bizet maar de instrumenten waren vervangen door smartphones.

Daarna draaide Hello bank! de muziekvoorkeur 180° om en gingen ze de dance-festivals Tommorowland en Tomorrowworld sponsoren. Het marketingteam van de bank bracht ook tamelijk expliciete reclamefilmpjes uit en ze trokken de straat op met street marketing campagnes om de app van de hippe bank uit te leggen aan het publiek.

Na de lancering leek Hello Bank! even wat gas terug te nemen. De campagnes werden wat terug geschroefd en drijvende kracht en CEO van Hello Bank! Tom Kestens werd Head of Marketing en Deputy Managing Director van het platform voor mobiele betalingen Sixdots. De bevoegdheden van Tom Kestens bij Hello Bank! werden voorlopig overgenomen door Michaël Anseeuw. Die is bij BNP Paribas Fortis verantwoordelijk voor Alternative Retail Brands, met andere woorden Bank van de Post, Fintro en Hello Bank!. Anseeuw superviseerde in die functie dus al de operaties bij de digitale start-up bank. Bronnen binnen de bank laten uitschijnen dat BNP Paribas Fortis een hechtere samenwerking met Hello Bank! wil realiseren.

Vandaag kondigt het management van Hello Bank! aan dat ze het muziekprogramma The Voice van VTM en RTBF gaat ondersteunen. Het publiek dat naar dance-festivals gaat heeft een ander profiel dan diegenen die naar The Voice kijken. In die zin past de bijsturing van de marketing zeker in de eerder aangegeven herpositionering om Hello bank! beter te laten aansluiten bij het moederhuis.

Hello bank zal een volledig digitale architectuur rond The Voice opzetten, met ‘sociale media’-animatie, reclamespots en een wedstrijd.

Concreet zal de aanwezigheid van Hello bank! bij The Voice de vorm aannemen van billboarding op tv, promospots op de radio, socialenetwerkposts die rechtstreeks op het scherm in blauwe tekstballonnetjes verschijnen, online crawlers en pre-roll video’s en een restyling van de smartroom van het programma.

De zenders hebben speciale apps ontwikkeld, waarop ook Hello bank! aanwezig is, zodat het publiek tijdens de live-uitzendingen met elkaar kan interageren en de rol van vijfde coach op zich kan nemen.

Om de dialoog met de twitteraars te animeren wordt de speciale hashtag #HelloTheVoice gelanceerd. De twitteraars die de beste tweets de wereld insturen, maken kans op tickets om The Voice live bij te wonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.