Hema Nederland laat maximumleeftijd voor acceptatie autoverzekering vallen

In Nederland weigert ongeveer een derde van de verzekeraars nieuwe klanten voor een autoverzekering, als ze ouder zijn dan 64 jaar zijn. Oudere personen moeten ook hogere premies betalen voor de autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl

Volgens Verzekeringssite.nl gaat bij 57 procent van de verzekeraars de premie omhoog nadat een bepaalde leeftijd is bereikt. Deze leeftijdgrens wisselt per verzekeraar. Bij 43 procent van de onderzochte verzekeraars blijft de premie hetzelfde, ook wanneer de verzekerde ouder dan 65 jaar is. Van de 37 onderzochte autoverzekeraars hanteren zes verzekeraars geen leeftijdsgrens voor acceptatie en betalen ouderen geen hogere premie voor de verzekering van hun auto.

Supermarktketen HEMA is bij onze noorderburen zeer actief in verzekeringen. Achmea Schadeverzekering, de verzekeringsmaatschappij aan wie HEMA zijn autoschadeverzekering heeft uitbesteed, hanteerde een grens van 70 jaar. HEMA kondigt nu aan dat Achmea die acceptatiegrens laat vallen. HEMA verkoopt ook in België autoverzekeringen. De achterliggende maatschappij in ons land is Corona Direct.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.