BNP Paribas Fortis bouwt futuristisch hoofdkantoor in Brussel

BNP Paribas Fortis gaat een nieuw hoofdkwartier bouwen op de Warandeberg in Brussel. Het bestaande gebouw is niet meer aangepast aan de moderne eisen voor bedrijfsgebouwen. Zo kan het beschikbare volume niet optimaal omgezet worden in bruikbare kantooroppervlakte. Bovendien is het niet mogelijk om de onderhoudskosten en het energieverbruik efficiënt te beheren. De bank besliste daarom om het gebouw te slopen en een volledige nieuwbouw te realiseren.

Het nieuwe kantoorgebouw zal de bank toelaten haar exploitatiekosten beter te beheren en duurzame oplossingen te vinden voor de mobiliteit van haar medewerkers. Het zal ook beantwoorden aan de meest strikte duurzaamheidscriteria. De nieuwbouw moet einde 2012 klaar zijn.
Het nieuwe hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis zal een capaciteit hebben van 4.500 werkplaatsen, zo’n 70% meer dan nu, voor dezelfde bruto-oppervlakte van 95.000 m². Dit biedt de bank de mogelijkheid om haar vestigingen in Brussel efficiënter te groeperen.

De volgende stappen in het project zijn het tijdelijk herhuisvesten van de medewerkers in andere sites van de bank in Brussel en de ontmanteling van de technische binnenuitrusting. Onder voorbehoud van het afleveren van een stedenbouwkundige vergunning, wordt de start van de afbraak voorzien in 2016. De bouw van het nieuwe complex zal naar verwachting starten in 2017 en klaar zijn voor het einde van 2021.
HQ BNPPF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.