Apple mengt zich in M-Payments debat

Apple lijkt nu toch snel werk te gaan maken van een eigen betaalapplicatie voor mobiele toestellen. De technologiegigant heeft 575  miljoen geregistreerde klanten aan zijn digitale winkel iTunes gekoppeld. Apple verkocht de laatste vijf jaar 375 miljoen iPhones en 155 miljoen iPads sedert 2010. De combinatie van die factoren en de ontwikkeling van een eigen betaal app zou het landschap van mobiele betalingen grondig dooreen schudden. Maar tot op heden klampt Apple zich krampachtig vast aan betalingen via credit card.

Volgens The Wall Street Journal Europe startte Eddie Cue, dat is een van de vertrouwelingen van topman Tim Coock, recent gesprekken op over een betaalservice met een aantal belangrijke distributeurs van fysieke leverbare goederen. Dat zou er kunnen op wijzen dat Apple niet enkel online maar ook offline betaaldiensten wil gaan aanbieden.

Als Apple de stap ook effectief zet , heeft dat belangrijke impact voor de omzet die gerealiseerd wordt via mobiele betalingen. Forrester Research verwacht dat die markt zal exploderen naar 90 miljard dollar tegen 2017, in 2012 was dat nog 12,8 miljard dollar.

Niet alleen de omzet zal in belangrijke mate gestuwd worden door Apple, ook de discussie over welke technologie uiteindelijk zal overeind blijven krijgt allicht een stevige impuls. Apple lijkt te kiezen voor een combinatie van vingerafdrukherkenning en iBeacons. Dat is een technologie op basis van Bluetooth low energy waar ook Paypal voor kiest. De technologie heeft een groot voordeel omdat hij veel zuiniger is voor de batterij van de smartphone.

Op het Brusselse autosalon werd de iBeacons-technologie vorige week nog gebruikt door autodealer Ginions. Zij installeerden iedere dag vier beacons op een andere plaats. Wie ze alle vier kon vinden via de iPhone app werd uitgenodigd in de booth van Rolls-Royce en Mc Laren.

Klik hier voor een goed opgebouwde presentatie over Paypal Beacons en Apple iBeacons

Tip: Global trends in Mobile Payments | Leuven – 01.04.2013 | met Square Founder Jim Mc Kelvey

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.