Rabobank zet volop in op mobiel betalen

Rabobank gaat My Order en Cashless Betalen samenvoegen. My Order is een app waarmee klanten een aantal diensten en producten mobiel kunnen bestellen om ze daarna via de app te betalen. Initieel was My Order vooral gericht op horeca, parkeren en ticketing. Het aantal contactpunten is vorig jaar  gestegen van 4.000 naar 11.000 en daardoor is ook het aanbod diverser geworden. De app werkt met QR-code herkenning en betalen gaat via Minitix, een op sms gebaseerde dienst die ook door Rabobank werd ontwikkeld.

De integratie van Cashless Betalen in de app is belangrijk. Het wordt voortaan mogelijk om met My Order via Near Field Communication (NFC)  aan de kassa te betalen. NFC is een herkenningsprotocol dat gebruik maakt van een chip die in je smartphone is ingebouwd. Die chip kan echter ook op andere dragers zoals pasjes, sleutelhangers of armbandjes aangebracht worden.

My Order is beschikbaar voor klanten die geen Rabobank rekening hebben. Naast bestellen en betalen kan de app ook bonus- en klantenkaartinformatie verwerken. Een van de sterktes van My Order is de mogelijkheid om de app in te schakelen in de marketing- en communicatiemix van een merk. My Order startte bijvoorbeeld onlangs een samenwerking met Shell en deli2go waardoor automobilisten in heel Nederland via hun smartphone verse broodjes en koffie kunnen bestellen en betalen. In de VS past Square dat concept ook zeer succesvol toe. Platformen zoals Stripe gaan op dat vlak nog een stuk verder. Zij leveren de technologie en de ondersteuning toe die een bedrijf nodig heeft om mobiel betalen te ontwikkelen.

Rabo Wallet

Rabobank kondigt vandaag ook de lancering van een eigen Rabo Wallet aan. Die is wel bedoeld voor de eigen klanten van de bank. In het persbericht dat die lancering aankondigt legt Rabobank de klemtoon op de betaalfunctie via de smartphone. Maar de wallet heeft ook een aantal extra functies zoals het inscannen van kassabonnen, het tonen van een actueel saldo, het toevoegen van bonus- en klantenkaarten. Of Rabobank ook een luik gepersonaliseerde marketing voor haar professioneel kliënteel wil toevoegen is niet duidelijk. Als dat zou gebeuren is de positionering van de eigen wallet van de bank en My Order niet meteen helder.  

 

Tip: Global Trends in Mobile Payments | Leuven | 01.04.2014 met Jim Mc Kelvey – Founder SQUARE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.