DWS Invest Top Euroland rondt kaap van 1 miljard euro

Het beleggingsfonds DWS Invest Top Euroland heeft een vermogen onder beheer van een miljard euro bereikt. Het fonds wordt beheerd door Britta Weidenbach. Wie momenteel vijf jaar lang in het fonds heeft belegd, heeft een rendement van 98,2 procent, wat neerkomt op 14,7 procent per jaar. In dezelfde periode bereikte de benchmark een groei van 49,8 procent, oftewel 8,4 procent per jaar. Het fonds kreeg vorig jaar van Morningstar een waardering van vijf sterren.

Britta Weidenbach belegt voor DWS Invest Top Euroland in snelgroeiende bedrijven in de eurozone, met een specifieke focus op bedrijven met een hoge marktkapitalisatie. Afhankelijk van de marktomstandigheden voegt ze er soms ook iets minder grote bedrijven aan toe. Elk bedrijf waarin mogelijk wordt belegd, ondergaat een uitgebreide bedrijfsanalyse. “We selecteren ondernemingen met een duurzaam bedrijfsmodel, een solide balans en sterke merken”, licht Weidenbach toe.

Weidenbach is ook over 2014 optimistisch: “De eurozone blijft dit jaar de moeite waard om in te beleggen”, benadrukt ze. “De regio heeft diverse uitstekende bedrijven die aantrekkelijk zijn gewaardeerd. Daarnaast biedt het economisch herstel – vooral in de landen aan de periferie – geweldige kansen”. De marktexperts van DWS Investments verwachten dat de Euro Stoxx 50 Index een groeiverwachting van de bedrijfswinsten in 2014 weerspiegelt van 15 procent. Ze voorzien voor aandelen een potentieel dubbelcijferige waarderingsgroei aan het einde van het jaar.

Vanwege de grote vraag bij beleggers is er ook een variant van het fonds geïntroduceerd die gehedged is in dollars, bedoeld voor beleggers die in de eurozone willen beleggen zonder valutarisico’s van de euro.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.