Amazon ontplooit strategie voor betaalverkeer

De grote jongens beginnen zich nu echt te moeien met het betaalverkeer. Amazon publiceerde een opvallende advertentie om een aantal Senior Technical Program Managers aan te werven. Die moeten een point-of-sales betaalservice (POS) ontwikkelen met onder meer ook een P2P payment service. P2P zijn transacties van kleinere bedragen tussen particulieren die gebeuren met een mobiel toestel.

Amazon beperkte zich tot nu toe louter tot e-commerce. Als de online retailer zich nu naar het betaalverkeer in fysieke winkels richt en ook P2P-betalingenwil gaan faciliteren betekent dit dat betaaltransacties niet meer louter gebonden zijn aan aankopen op het platform van Amazon. Het wordt dan een zelfstandige dienst.

Job Description Amazon

Our team is charged with extending Amazon’s value proposition (price, selection, and convenience) from e-commerce to commerce in general. We are building products and services which will delight billions of customers as they buy and sell things in the real world (as opposed to online). One of these products is person-to-person (P2P) payments.
As part of this ambitious new initiative we need experienced Senior Technical Program Managers to help us deliver a set of innovative mobile and cloud based products. The customer experiences we are building are powered by secure, scalable, and highly available cloud services.

Voor betalingen in fysieke winkels wil Amazon voorlopig Kindle tablets inschakelen. Amazon komt allicht nog dit jaar met twee eigen smartphones op de markt. De internetgigant zet een goedkoop toestel en een gesofisticeerde versie op het schap.

Amazon kocht einde 2013 de technologie van GoPago. Dat was overigens een vreemde acquisitie. Amazon wilde enkel de technologie van de start-up. De bestaande business werd overgenomen door Doublebeam. Die technologie is echter van cruciaal belang. GoPago is een erg performant en volledig geïntegreerd betaalsysteem dat een  tablet voor retailers combineert met een betaalterminal en een printertje.

Amazon heeft verder ook een patent aangevraagd voor een soort overkoepelende credit card. Die kaart laat toe om alle andere kaarten te linken aan mekaar, iets wat ook de meeste mobile wallets kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.