Middenveld bij vermogensbeheerders verdampt

De wereld van de vermogensbeheerders lijkt af te stevenen op een tweedeling met aan de ene kant een reeks grote wereldspelers en aan de andere kant een reeks succesvolle boetiekfondsen.

Het middenveld dreigt te verdampen. Dat wordt geïllusteerd door de problemen bij ING IM. Midden vorig jaar stapten een paar belangrijke pionnen van het team Emerging Markets Debt over naar Neuberger Berman. Dat Amerikaanse boetiekfonds heeft een sterke reputatie als werkgever. Door die overstap verloor het fonds meer dan de helft van zijn vermogen onder beheer. Het Financieele Dagblad meldt nu dat ook het bijna volledige team van het aandelenbeheer voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika overstapt naar Lazard Asset Management.

De Nederlandse vermogensbeheerders vrezen in het algemeen voor een opdroging van talent. Vanaf 2015 mogen de bonussen op Eurpees niveau nog maximaal 100% van het vaste loon bedragen. In Nederland ligt de grens op 20%.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.