4000 werknemers van AG Insurance kunnen telewerken

AG Insurance voerde in 2012 onderzoek uit naar de tevredenheid van zijn werknemers. Vooral bij de jongere werknemers viel op dat ze belang hechtten aan een beter evenwicht tussen werk en privéleven. Niet onverwacht speelt de verplaatsingstijd van en naar het werk een grote rol.

De versterking van de regionale vestigingen in Charleroi en Antwerpen speelde in op die gevoeligheid maar toch neemt het woon-werk verkeer voor twee derde van de medewerkers van AG Insurance nog minstens anderhalf uur per dag in beslag.

Eind 2012 begon de verzekeraar met de implementatie van Flexiwork, een programma dat uiteindelijk meer dan 90% van de werknemers de mogelijkheid zal bieden, zonder ze te verplichten, om 1 à 2 dagen per week huis te werken.

De technische investering daarvoor is aanzienlijk. Alle vaste PC’s worden vervangen door laptops en bij elke werknemer thuis wordt een docking station en een scherm geïnstalleerd. De aansluiting op het bedrijfsnetwerk verloopt via de eigen internetverbinding waarvoor AG Insurance tussenkomt in de kosten. Telefoneren gebeurt door in te pluggen op de laptop die beschikt over een geïntegreerde telefoonsoftware. Vergaderen met collega’s kan via videoconference op de computer. Papieren dossiers zijn verleden tijd, want gelijktijdig met de invoering van Flexiwork wordt overgeschakeld op digitalisering en paperless werken.

Samen met de implementatie van het telewerken, voert AG Insurance ook de shared workplace in. Dat is een flexibel en gedeeld gebruik van de kantoorruimte. Die nieuwe kantoorruimtes zijn ingedeeld in verschillende zones, aangepast aan de aard van het werk. Er zijn zones die interactie toelaten, zones die geconcentreerd werk bevorderen, aparte lokaaltjes voor korte meetings en meer relaxe zones.  Overal komt modern, ergonomisch meubilair en state of the art technologie.

AG Insurance zal dit jaar 250 aanwervingen doen. 200 aanwervingen zijn voor vervangingen maar er komen ook 50 nieuwe jobs. De invoering van Flexiwork moet talentvolle mensen overtuigen om de stap naar de grootste verzekeraar van België te zetten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.