Canadese telecomgigant lanceert eigen mobile wallet

Vorig jaar in november schreven wij een artikel over het grootste Canadese telecombedrijf Rogers Communications. Dat had namelijk een banklicentie aangevraagd en maakte plannen om een credit card uit te geven. U leest het artikel hier

De telecomgigant gaat nu nog een stap verder. Met Suretap zetten ze een eigen mobile wallet in de markt. Suretap werkt met NFC-codeherkenning maar heeft ook een barcodelezer.

Rogers verkoopt als telecomspecialist nogal wat smartphones en op al die toestellen zal Suretap geïnstalleerd worden. Ze gaan bij Rogers ook een prepaid Mastercard opladen in de wallet. Daardoor zullen klanten allicht sneller geneigd zijn om Suretap ook effectief te gebruiken.

Canada is een van de landen waar contactloos betalen zeer populair is. 75% van de grote retailers promoot het en 10% van alle thuistransacties gebeurt contactloos. Thuis contactloos betalen stijgt met 1% per maand.

In België zijn de drie grote mobiele operatoren, Proximus, Mobistar en Base, aanwezig op het mobile wallet platform Sixdots. Challenger Mobile Vikings heeft een eigen mobile wallet in de markt gezet met onder meer ook een prepaid Mastercard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.