Samenwerking tussen Mastercard en Weve

De uitrol van mobile wallets zal de manier waarop we shoppen sterk gaan beïnvloeden. Dat heeft ook impact op de organisatie van marketing, de communicatie met de consument, de invulling van loyalty en de terugkoppeling van klanteninformatie naar retailers. In feite moeten staat de ganse commerciële dynamiek voor een kantelpunt.

Weve

Dat dit een serieuze uitdaging is bewijst de samenwerking in het VK tussen drie grote telecomoperators. EE, O2 and Vodafonehebben samen het platform Weve opgericht. Weve specialiseert zich in slimme commerciële mogelijkheden voor mobiel shoppen. Het platform werkt een commerciële strategie uit voor geïnteresseerde retailers maar de joint venture beschikt ook over een klantenbestand van meer dan 20 miljoen consumenten waar ze een massa informatie over heeft.

Weve heeft uiteraard ook een eigen mobile wallet in de markt gezet.

 

 

Vandaag kondigden Mastercard en Weve aan dat ze gaan samenwerken. CEO van Weve David Sear had daar een heel eigen standpunt over. ‘We proberen niet om het betaalproces opnieuw uit te vinden’,  zei hij. ‘We gebruiken de contactloze standaarden die al bestaan en bouwen daar mobiele oplossingen rond.  Consumenten kunnen op die manier blijven doen wat ze al kennen en ze hoeven ook geen nieuwe hardware aan te schaffen.’ Het is voor Sear cruciaal dat de banken makkelijk een link kunnen leggen naar Weve. Daarom sloot het platform een overeenkomst met Mastercard.  

Global Trends in Mobile Payments | 01.04.2014 | Leuven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.