KBC benoemt vrouw in directiecomité en schoont organisatie verder op

KBC maakte vanmorgen voor beurs haar resultaten bekend en die worden ondertussen uitgebreid van technisch commentaar voorzien in de gespecialiseerde pers. In de marge van die cijfers vallen twee bijzondere zaken op. KBC schoont zijn organisatie en zijn profiel snel op en benoemt een vrouw in het directiecomité.

Het was al aangekondigd dat de bank de vermaledijde Ierse activiteiten verder zou opruimen. Die operatie  zet de bank in het vierde kwartaal in de rode cijfers maar KBC wint er wel een pak positieve reputatie mee. De ingreep toont aan dat de bank verder wil werken aan een sterkere transparantie en aan een organisatie die maatschappelijk acceptabel is.

De bank slankt ook het directiecomité verder af. In Tsjechië schuiven wat topmensen door. John Hollows volgt Pavel Kavanék op als CEO. Kavanék wordt voorzitter van de raad van bestuur. In België stapt Danny De Raymaeker op en wordt de eerste vrouw benoemd in het directiecomité. Christine Van Rijsseghem wordt de nieuwe CRO.

Topman Johan Thijs gaf ook duidelijkheid over de dividendstrategie. In 2013 en 2015 komt er geen dividend maar over 2014 stelt het directiecomité een dividend van maximaal 2 euro voor. Die duidelijkheid, samen met de maatschappelijk correcte bijsturingen van de organisatie, versterken het imago van KBC verder. De bank schudt de crisis snel van zich af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.