Regelgevend kader levensverzekering wordt drastisch aangepast

Het regelgevend kader voor levensverzekeringen verandert de volgende maanden drastisch. Het FSMA krijgt meer mogelijkheden om specifieke producten te bannen. De toezichthouder gaf al aan dat ze dat recht meteen zullen gebruiken voor life settlements. Er komt ook een strakkere regelgeving voor de onderliggende assets in tak23. De vaak exotische en hoogst speculatieve invulling die bepaalde fondsen momenteel aanbieden, zullen niet langer meer mogelijk zijn. Dat zal overigens zowel voor Belgische als voor buitenlandse maatschappijen gelden.  

In tak 21 wordt de regelgeving op de winstdeelname aangepakt. De publiciteit over winstdeelname zal strenger aan banden worden gelegd. Bovendien moeten alle financiële producten binnenkort een label krijgen. Die verplichting geldt ook voor levensverzekeringen.

De maatschappijen, maar ook het intermediair, moeten op termijn ook aan de Mifid-richtlijnen voldoen. Die maatstaf zal een sterke impact hebben op de organisatie van de distributie voor levensverzekeringen.

Ondertussen passen de maatschappijen hun beleggingsbeleid aan om een antwoord te vinden op de aanhoudende lage langetermijnrente. Ze zullen zich ook moeten wapenen voor de implementatie van Solvency II.

De cumulatie van al deze maatregelen betekent dat de levensverzekeringsindustrie zijn strategie de volgende jaren sterk zal moeten bijsturen.

Tijdens Future of Life Insurance | Leuven | 11.03.2014 & 12.03.2014 krijgt u een goed onderbouwde analyse van deze topics. Specialisten uit België, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland geven hun visie over de toekomst van de industrie. Reageer snel als je nog wil deelnemen. We bereiken snel de maximumlimiet. 

Om in te schrijven klikt u op de Tab ‘Future of Life insurance’ Onderaan de pagina staat een inschrijvingsdocument. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.