Reclamecampagne DELA op positieve bekommernis gebouwd

Het heeft erg lang geduurd maar de laatste jaren worden uitvaartverzekeringen ook op de Belgische markt meer algemeen aanvaard. Dat heeft veel te maken met de zware marketinginspanningen van marktleider DELA. De maatschappij heeft de verzekeringspolis een context gegeven. Het is niet langer een kil contract maar de polis is deel van een beleving. DELA biedt een aantal tools aan om de begrafenis een persoonlijke toets te geven of om een aantal zakelijke formaliteiten vlotter te kunnen regelen. Onderhuids laat die aanpak ook een soort van morele impact na. Het gevoel dat je iets hebt nagelaten als je geen uitvaartverzekering hebt.

De nieuwe publiciteitscampagne van DELA in Nederland geeft dat gevoel een extra dimensie. DELA vertaalt de morele bezorgdheid in een sfeer van positieve bekommernis.  Reclamehuis Ogilvy maakte drie filmpjes waarin mensen gefilmd worden op een moment dat ze iemand, die iets speciaals voor hen betekent, in het publiek bedanken. De omgeving waarin dat gebeurt is eerder verrassend. Een klaslokaal, een zwembad en een concertzaal. Het reclamehuis beweert dat de opnames gemaakt zijn met verborgen camera’s.

Bij de filmpjes hoort een website waar je de drie verhalen in hun bredere context kan bekijken. Bezoekers kunnen zelf een bedankje op de site achterlaten. De site is overigens erg slim gebouwd met een opeenstapeling van woorden die je associeert met positieve bekommernis liefde, lieve, familie,  voor elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.