Sidekick van My Order moet kloof tussen retail en betaalindustrie dichten

De omzetting van de mogelijkheden van de technologie voor mobiel betalen in een efficiënte en digitaal gestuurde marketing en loyalty zullen in de toekomst het verschil maken voor de retailsector. Wie daar niet op een efficiënte manier in slaagt heeft een probleem.

Eerder hadden we het al over Weve, een gespecialiseerd platform in het VK dat speciaal voor dat doel opgericht werd door drie telecomgiganten. Maar ook dochterbedrijf van Rabobank My Order neemt het initiatief om de kloof tussen de voorthollende betaalindustrie en de retail te dichten. My Order ontwikkelt momenteel de app Sidekick. Dat is een toepassing die op het tabletscherm van de handelaar draait en hem vertelt wie er in de winkel is, wat die klanten kopen en wanneer ze dat doen. Sidekick laat toe om een gepersonaliseerde aanbieding te doen terwijl de klant shopt. Het systeem is gekoppeld aan het kassasysteem van de handelaar. Daardoor kan ook de loyalty meteen vertaald worden in kortingen of andere voordelen. Een klant kan bijvoorbeeld een voordeelcoupon downloaden en die via het cashbacksysteem van My Order meteen laten verrekenen in zijn mobiele portefeuille.

My Order koos aanvankelijk voor het QR-code protocol. De klant moet een QR-codelezer donwloaden om het systeem te kunnen gebruiken. Door de integratie van Cashless Betalen, ook een initiatief van Rabobank, kreeg My Order ook NFC aan boord. Om dat te kunnen gebruiken moet de smartphone een NFC-chip hebben. Sidekick werkt op beacons, dat is een bluetooth low energy protocol waar ook Apple en Paypal voor kiezen. De winkelier moet op een aantal goed gekozen plaatsen een zogenaamde beacon plaatsen die contact leggen met het mobiele toestel van de consument. Het voordeel is dat dit contact de batterij van het toestel van de consument spaart.

 

TIP : Global Trends in Mobile Payments | Leuven | 01.04.2014 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.