Weve lanceert app voor digitale loyalty

 

pouchHet is duidelijk dat de ganse beweging naar mobiel betalen een sterke impact zal hebben op de organisatie van marketing en het uittekenen van een loyaltystrategie.  Om beter te kunnen inspelen op die innovatie hebben de drie grote telecomoperators in het Verenigd Koninkrijk, EE, O2 and Vodafone, Weve opgericht. Weve specialiseert zich in slimme commerciële mogelijkheden voor mobiel shoppen. Het platform werkt een commerciële strategie uit voor geïnteresseerde retailers maar de joint venture beschikt ook over een klantenbestand van meer dan 20 miljoen consumenten waar ze een massa informatie over heeft.

 

Weve lanceert momenteel de app Pouch. De app is specifiek bedoeld om loyalty cards en gerichte aanbiedingen veilig op te slaan. Maar Weve wil Pouch ook gebruiken als leerplatform voor een slimmer gebruik van loyalty in de digitale wereld.

 

De app wordt momenteel getest door honderd mensen in twee winkels van Eat, een keten voor eerlijke voeding. In een tweede fase wordt de test uitgebreid naar tienduizend klanten.

 

Belangrijk aan die test is dat de winkels waar hij loopt worden uitgerust met Beacons. Dat zijn kleine apparaatjes die werken met low energy Bluetooth. Ze kunnen communiceren met een mobiel toestel van een klant. De keuze van de juiste communicatietechnologie is van cruciaal belang. Eerder leek het NFC (Near Field Communication) protocol op weg om de standaard te worden. Om NFC te kunnen gebruiken moet de smartphone van de klant uitgerust zijn met een chip. Samsung bouwt die chip momenteel in bij al zijn toptoestellen. Apple bleef dat echter manifest weigeren en kiest voor iBeacons. Ook Paypal koos vorig jaar voor de Beacons technologie.

 

Weve hoopt dat het de Pouch-app volledig kan uitrollen voor het einde van het jaar. 

 

TIP : Global Trends for Mobile Payments | Leuven | 01.04.2014 with Square founder Jim Mc Kelvey

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.