Betaalplatform Square schakelt versnelling hoger

Betaalplatform Square nam onmiddellijk na de oprichting een vliegende start omdat het meteen een vette vis binnenhaalde. Koffiegigant Starbucks adopteerde de innovatieve technologie van de start-up en dat zorgde voor veel zuurstof. Daarna leek het even stil te vallen. Square ging zeer intensief klanten ronselen maar echte grote namen kwamen er het laatste jaar niet meer bij. Tot nu.

Square maakte onlangs bekend dat Whole Foods de Square Stand in de meeste van zijn shops gaat plaatsen. Whole Foods realiseerde vorig jaar een omzet van meer dan 13 miljard dollar.

In een aantal shops van de keten zullen klanten ook kunnen betalen met Square Wallet. In sommige goed geselecteerde Whole Foods zal Square zelfs nieuwe technieken kunnen testen.

In de communicatie rond de deal viel vooral op dat Whole Foods naast een innovatie van zijn betaalverkeer ook op zoek wil gaan naar een nieuwe mogelijkheden om klanten te benaderen, te informeren en te incentiveren in een digitale context. Het is duidelijk dat productpromotie en –informatie er morgen volledig anders zal uitzien. De silostructuur voor online en offline is verleden tijd. Tegelijkertijd kunnen de data die de retail heeft over zijn klanten on the spot worden omgezet in een commerciële aanpak. Dat is een totaal nieuwe manier om over marketing na te denken en om dat goed in de vingers te krijgen zie je overal gespecialiseerde platformpjes opduiken. In Nederland komt My Order met Sidekick. In het VK richten Vodafone, O2 en EE Weve op. Square testte eerder al een aantal zaken uit bij Starbucks en gaat dat nu ook doen bij Whole Foods.

Peer to peer

Square nam onlangs de peer to peer betaalapp Evenly over. Evenly heeft een zeer mean & lean methode om betalingen te vragen en uit te voeren maar de maatschappij heeft die ook perfect geïntegreerd met sociale media. Evenly zal volledig opgaan in Square Cash. Die functie laat toe om betalingen te doen via email. De eerste keer dat je Square Cash gebruikt moet je je debetkaartgegevens ingeven op de site van Square maar daarna kan je gewoon geld transfereren via email. Het grote voordeel van Square Cash is dat je geen tussenrekening moet  openen. Het geld komt dus meteen op je eigen bankrekening toe.

Het gaat plots duidelijk snel bij Square. De maatschappij bereidt de lancering in Australië voor. Op 1 april 2014 hebben wij Square founder Jim Mc Kelvey te gast voor Global Trends in Mobile Payments. Mc Kelvey geeft de key note speech. Tot 28.02.2014 was het event invitation only. Voor de resterende tickets kan u bellen naar +32 493 688 997

Een gedachte over “Betaalplatform Square schakelt versnelling hoger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.