Chief Innovation Officer wordt sleutelfunctie

De impact van Google’s Project Tango is nog maar nauwelijks in te schatten. Google wil een mobieltje bouwen dat begrip heeft van de ruimte rond het toestel en de bewegingen die het maakt. Dat klinkt simpel maar het is revolutionair. Google pakt zelf al uit met allerlei maatschappelijk relevante consequenties. In het promotiefilmpje zie je bijvoorbeeld een blinde die perfect gegidst wordt door zijn mobieltje. Hij krijgt er als het ware een digitaal gestuurd oog bij. Project Tango zal ook sterke impact hebben op de bank- en verzekeringsindustrie. Het wegvallen van het onderscheid tussen online en offline krijgt hier een dimensie extra.

Belangrijke impact voor de financiële industrie

De snelle technologische ontwikkelingen zet de financiële industrie op scherp. Terwijl de gevolgen van de financiële crisis nog nazeuren en de regelgever strengere eisen oplegt worden banken en verzekeraars gedwongen om zich voor te bereiden op een samenleving die zichzelf heruitvindt. De challenge is om al die evoluties correct in te schatten en de juiste keuzes te maken. Wie vandaag een strategisch foute inschatting maakt van de impact die de technologie zal hebben zet zich morgen voor een blok. In België zijn er recent, zowel in de bank- als in de verzekeringsindustrie, een paar voorbeelden geweest van initiatieven waarvan al bij de lancering duidelijk was dat ze geen toekomst zouden hebben.

Een aantal grotere financiële groepen heeft die challenge vertaald naar de organisatie en het organigram. In het organisatieschema duiken labo’s op die belangrijke trends en de evolutie van technologie vertalen naar financiële services. De klassieke C functies krijgen een nieuwe invulling. De Chief Innovation Officer wordt een sleutelfiguur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.