HCE geeft boost aan mobiel betalen

Android gaat Host Card Emulation (HCE) in zijn systemen inbouwen. Het belang daarvan is nauwelijks becijferbaar. HCE laat toe om betaalkaartinformatie te bewaren in een cloudomgeving. In principe wordt die informatie bewaard door een stukje beveiligde hardware. Daardoor konden telecomoperatoren, als ze dat wilden, selecteren welke apps toegang hadden voor het gebruik van NFC. Die techniek maakt snel opgang als betaalmiddel voor mobiele telefoons in fysieke winkels. Google Wallet bijvoorbeeld, blokt de NFC functie van Verizon, AT&T en T-Mobile, allicht omdat die drie zich achter de mobile wallet Isis hebben gezet. Als de informatie in een cloudomgeving bewaard wordt, zijn dergelijke situaties niet langer mogelijk.

De voorwaarde is echter dat de credit card maatschappijen hun toestemming geven om de informatie op te slagen in die cloudomgeving. Mastercard en Visa hebben dat vorige week gedaan. De twee kredietkaartgiganten gaan een set met procedures bekend maken die betalingen met de smartphone via HCE moet mogelijk maken. Het is voorlopig niet duidelijk of de procedures  van Visa en Mastercard compatibel zijn met mekaar.

Voor de klassieke banksector is dit een enorme troef omdat ze die betaalfunctie gewoon in hun bankapplicatie kunnen bijschuiven. Ook het NFC-protocol staat met deze evolutie weer helemaal op de kaart. Het belangrijkste gevolg is allicht dat betalen met een smartphone een stuk toegankelijker zal worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.