AG Insurance verlegt accent met sponsorship Memorial

Marktleider AG Insurance wordt de titelsponsor van de Memorial Van Damme. Dat is een atypische maar verstandige beslissing van de grootste verzekeraar van het land.

AG Insurance heeft al een actieve sportsponsoringstrategie met een heel specifiek karakter. De maatschappij heeft partnerships met het BOIC, het Belgian Paralympic Committee en de hockey- en wielerfederaties.  Allemaal officiële instanties dus. Niet meteen het soort van partnerships waarmee je agressief naar naamsbekendheid gaat zoeken. Met die aanwezigheid  in de sportsponsoring mikt AG Insurance veeleer op de opbouw van een kwaliteitsimago op langere termijn en de uitbreiding van zijn netwerk. Het grote voordeel van die partnerships is dat ze het imago van de maatschappij niet snel zullen krassen. Maatschappijen die wielerteams sponsoren bijvoorbeeld, hebben maar best een adequate crisiscommunicatie klaar voor dopinggevallen. Wie de wielerfederatie zelf steunt moet daar net iets minder van wakker liggen. Alhoewel dat niet in alle gevallen waterdicht is. Denk maar aan Olympische judoka Charlene Van Snick die vorig jaar positief testte.

Als titelsponsor van de Memorial gaat AG Insurance wel op zoek naar de grote naamsbekendheid. Maar het geeft zijn comfortgevoel niet op. Het is opnieuw een weinig riskante sponsoring die toch gekoppeld is aan een enorme nationale uitstraling. Het is ook een sponsoring die stevige mogelijkheden biedt voor de uitbouw van een brede hospitality strategie. Iets waar AG Insurance heel wat ervaringen goede ervaringen mee heeft. Strikt marketingtechnisch is dit dus een verstandige zet van de verzekeraar.

AG Insurance of ageas

Toch rijst er ook  een bedenking bij de impact van het partnership. AG Insurance is een dochterbedrijf van ageas. De holding heeft operaties in het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa en Azië. Overal waar ageas een participatie heeft van meer dan 50% staat het merk ageas in de naam van de maatschappij. Enkel in thuisland België is dat niet het geval. Dat heeft uiteraard historische redenen. Moeder ageas en dochter AG Insurance zijn opgestaan uit de puinhoop van Fortis. Bij AG Insurance hebben ze op dat moment terug gegrepen naar de veilige geborgenheid van het vertrouwde merk. Voor de instap in de Memorial is dat echter een gemiste kans. In haar communicatie heeft AG Insurance het over internationale uitstraling, 300 TV-stations en 6 continenten. Dat is een dimensie die AG Insurance overstijgt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.