Gezondheidsverzekering verlaagt risico op uitzaaiingen bij kanker in de VS

Mensen bij wie kanker wordt vastgesteld hebben een veel groter risico op uitzaaiingen als ze geen ziektekostenverzekering hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van de American Cancer Society bij 260.000 Amerikanen tussen 15 en 39 jaar oud. Bij vrouwen is de kans op uitzaaiingen tweemaal zo groot. Bij mannen is dat anderhalve keer meer. De reden is eenvoudig. Mensen met een verzekering krijgen de kans om zich, vaak gratis, te laten screenen.

Commentaar Financelab: de studie is typisch voor de Amerikaanse markt maar ook bij ons heeft een actieve ondersteuning en communicatie met verzekeringsnemers nog een enorm potentieel. Aanvullende ziekteverzekeringen en levensverzekeringen kunnen evolueren naar een breed en actief communicatie- en lifestyleconcept. De sociale media en de mogelijkheden met apps op smartphones en wearables maakt een erg interactieve communicatie mogelijk. Dat heeft een pak voordelen. De verzekeraar creëert een klantenbinding gebaseerd op kwaliteit en inhoud. Tegelijkertijd zal de maatschappij haar resultaten positief kunnen beïnvloeden door een lager ziekte- en sterftecijfer. Maar ook de overheid wint omdat de kosten voor de primaire ziekteverzekering mee beïnvloed worden. Vandaag zijn levensverzekeringen fiscaal aftrekbaar op basis van historische overwegingen. Door de fiscale aftrek tegenover dit concept van actieve gezondheidsbevordering te plaatsen zou de maatschappelijke verantwoording ervan alleszins sterk stijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.