Goedkope smartphones kunnen markt mobiel betalen openbreken

Terwijl Samsung zijn nieuwe vlaggenschip Galaxy 5 voorstelde gebeurde het echte belangrijke nieuws aan de onderkant van de markt. Nokia wringt zich eindelijk in de smartphonemarkt met Nokia X, een toestel dat op Androïd draait. Tegelijkertijd sluit Mozilla een samenwerking met de Chinese chipfabrikant Spreadtrum. De bedoeling is om een smartphone te maken die 25 dollar gaat kosten. Volgens vice-president Mobile van Mozilla Andreas Gal zijn er een paar miljard potentiële klanten met een laag inkomen die momenteel geen toegang hebben tot de smartphonemarkt. Met dit toestel komt die opportuniteit wel binnen hun bereik. Voorlopig is niet duidelijk wanneer het toestel beschikbaar zal zijn.

De evolutie om een veel bredere laag van de wereldbevolking de mogelijkheid te geven om een smartphone  te gebruiken is van cruciaal belang voor de evolutie van het mobiel betaalverkeer en van de herorganisatie van de retail. Mobiel betalen is op die manier niet langer een privilege van een meer vermogend gedeelte van de bevolking. Die schaalvergroting kan van mobiel betalen de standaard maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.