Samsung Galaxy S5 maakt Paypal technologie operationeel

Country Manager van Paypal Pieter Vanermen vertelde tijdens Future of Mobile Payments in december 2013 dat zijn maatschappij een app in de markt zet waar vingerafdrukherkenning zal ingebouwd zijn. Om die technologie te kunnen gebruiken moet je over een toestel met die functie beschikken. De Samsung Galaxy S5 die deze week in Barcelona werd voorgesteld beschikt over een scanner voor vingerafdrukken. Eerder zette Apple ook al een Iphone met dezelfde mogelijkheden in de markt.  Marktwatchers verwachten dat deze functie de trend naar mobiel betalen een sterke boost zullen geven omdat het de veiligheid ervan sterk verhoogt.

Samsung koppelt zijn Galaxy S5 aan een Gear smartwatch. Op het internet circuleert een nogal cartoonachtig filmpje waarin de app van Paypal op Gear draait. De kans dat dit er ook effectief komt is reëel. Eerder deze week maakte Caïxabank al bekend dat  ze een smartwatch zullen uitrusten met een app om de beurskoersen te volgen.

 

 

Tip : Global Trends in Mobile Payments met Jim Mc Kelvey en Thomas Brinkman | Leuven | 01.04.2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.