Venn gaat Nederlandse hypotheekmarkt verder ontvlechten

Er duikt een interessante ontwikkeling op in de Nederlandse hypotheekmarkt. Volgens het Financieele Dagblad neemt het investeringsfonds Venn een portefeuille van een half miljard euro bestaande hypotheken over van GE Artesia. Venn gaat die leningen herverpakken en doorverkopen.

Blijkbaar wil Venn ook nieuwe hypotheekleningen gaan verkopen. De ambitie is om een half miljard in de markt te pompen op 18 maanden tijd.

Venn is opgericht door een paar oud-zakenbankiers en was vooral actief in de financiering van energieprojecten en commercieel vastgoed.

De intrede van nieuwe spelers zoals Venn onderstreept het belang van de toenemende ontvlechting van de financiële industrie. Dat heeft onder meer te maken met de mogelijkheden van de moderne technologie, de grotere transparantie en de druk van de striktere regelgeving. Daardoor gaan banken en verzekeraars hun aanbod herpositioneren en komen er kansen voor nieuwe, vaak innovatieve spelers. Vooral in het betaalverkeer is die beweging erg manifest aanwezig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.